​​Poliţia din Anglia are de rezolvat un caz neobişnuit după ce Darius, cel mai mare iepure din lume, a dispărut de acasă în weekend, scrie ABC News.

Iepurele dariusFoto: Captura video

Iepurele din rasa gigant continental care deţine recordul Guinness pentru dimensiunea sa (1,29 metri) a dispărut din ţarcul său din Stoulton (Worcestershire), iar poliţia a făcut un apel pentru returnarea lui.

„Credem că iepurele gigant continental a fost furat din ţarcul lui din grădina de pe proprietatea stăpânilor lui, în noaptea de sâmbătă, 10 spre 11 aprilie”, a transmis West Mercia Police într-un comunicat. „Iepurele este cu adevărat unic, de fapt are 129 centimetri şi a fost premiat de Guinness Record pentru că este cel mai mare iepure din lume”.

Annette Edwards, stăpâna lui Darius, a făcut apel pe reţelele de socializare şi oferă 1.000 de lire sterline oricui poate ajuta la recuperarea animalului.

„O zi foarte tristă. Darius deţinător al recordului mondial Guinness a fost furat din casa lui. Poliţia face tot posibilul pentru a afla cine l-a luat. Există o recompensă de 1.000 de lire sterline. Darius este acum prea bătrân pentru a se împerechea. Aşa că, vă rog, aduceţi-l înapoi”, a scris femeia.

Darius deţine acest record de 11 ani, după ce Guinness Book of World Records i l-a oferit pe 6 aprilie 2010. (News.ro)