"Familia” de panda roșu de la Zoo Brașov - Peggy și cu Benji - a adus pe lume primii pui născuți în captivitate în România, scrie Bună Ziua Brașov. Este vorba despre un mascul și o femelă care cântăresc 415 grame, respectiv 520 de grame.

pui de panda rosu, la Zoo BrasovFoto: Buna Ziua Brasov

Cei doi pui de panda roșu s-au născut în 18 iunie, au trecut cu bine de etapa critică de dezvoltare, iar acum se dezvoltă bine. Miercuri, li s-a făcut prima evaluare, au fost prezentați într-o conferință de presă, iar de acum încolo vor fi monitorizați săptămânal. Cei doi pui sunt un mascul și o femelă. La evaluarea de miercuri, masculul avea 415 de grame, iar femela, 520.

Cei doi puiuți sunt primii pui de panda roșu născuți în captivitate în România.

Până la vârsta de cinci luni, cei doi pui de panda roșu voi fi alăptați, abia după aceea vor fi înțărcați, motiv pentru care vor putea fi văzuți doar atunci când vor ieși cu mama lor, undeva după două luni, potrivit viceprimarului Brașovului, Sebastian Rusu.

Deocamdată, cei doi pui nu au nume, acestea urmând să fie propuse de brașoveni.

"De altfel, și cuplul pe care noi îl avem, Peggy și cu Benji (părinții celor doi pui – n.r.), sunt singurii din țara noastră. Ne bucurăm foarte mult de acest eveniment unic, pentru că acesta este un semn că lucrurile merg foarte bine, condițiile sunt propice, pentru că a avut loc această împerechere și avem acești puiuți care sunt sănătoși. Cred că cei mai fericiți suntem pentru că reușim practic să contribuim la conservarea acestei specii pe cale de dispariție. Sunt curios unde se va hotărî că vor merge acești puiuți, pentru că totul este coordonat la nivel european. Credeți-mă că la nivel mondial este un lucru extraordinar și ne bucură nespus de mult că Brașovul se află astăzi la acest nivel”, a declarat viceprimarul Brașovului, conform bzb.ro.

Programul Zoo Brașov pentru perioada de vacanță este de luni până duminică, între orele 09.00 – 20.00. Ultimele bilete se pun în vânzare la ora 19.15. Prețul biletelor este de 20 lei (adulți) și 10 lei pentru copii cu vârsta mai mare de 2 ani, elevi, studenţi şi persoane de peste 65 ani. Pentru grupurile organizate formate compuse din adulți, prețul este de 17 lei/persoană, iar în cazul grupurilor de copii, tariful este de 7 lei/persoană. Copiii cu vârsta mai mică de 2 ani beneficiază de gratuitate.