Un nou studiu sugerează că una dintre cele mai populare produse mâncăruri fast-food ți-ar putea scurta viața cu 36 de minute cu fiecare porție, scrie The Hill.

Mancare fast foodFoto: Picturelibrary / Alamy / Profimedia Images

Cercetătorii de la Universitatea Michigan au evaluat peste 5.800 de mâncăruri și modul în care dieta afectează speranța de viață a unei persoane.

Aceștia au descoperit că un hotdog scade speranța de viață a persoanelor cu 36 de minute în timp ce alimentele mai hrănitoare o pot lungi.

Asta ar însemna că Joey Chestnut, un campion american al concursurilor de mâncat „competițional” care a consumat 1.094 de hotdogi la un concurs, și-a scurtat speranța de viață cu 656 de ore sau 27 de zile într-o singură competiție, potrivit ABC7.

„Cred că dacă mănânci hotdogi în stilul lui Joey, acesta (studiul) s-ar putea să reprezinte un punct de cotitură în viața ta care să te convingă să îți reduci puțin consumul”, a afirmat nutriționista Christy Brissette pentru ABC7.

„E în regulă dacă te bucuri de un hotdog din când în când. Toată lumea vrea să aibă mâncăruri gustoase în viața lor, face parte din bucuria mâncatului”, a mai spus aceasta.

Joey a răspuns pe Twitter știrilor despre studiu, notând că „interesant, s-ar putea să trebuiască să mănânc mai multe nuci să recuperez înapoi din timp”.

Cercetătorii au descoperit de asemenea că alunele, somonul la cuptor și orezul cu fasole pot adăuga între 10 și 15 minute la viața unei persoane.

„Concentrați-vă pe numerele 80-20 când vă gândiți la dieta voastră. Încercați să alegeți alimente mai hrănitoare în 80% din timp care vă vor prelungi viața”, a mai spus Brissette.

„Iar în 20% din timp sunt ok și unele din acele mâncăruri mai puțin hrănitoare, ca hotdogul ocazional”, a subliniat acesta.

Studiul cercetătorilor americani a fost publicat în prestigioasa revistă Nature.

Citește și: