Mulți știu câte de greu este să elimini sau să mai reduci grăsimea abdominală (cunoscută și ca grăsime viscerală). Din fericire, medicii nutriționiști știu că o serie de alimente contrbuie la scăderea circumfernței taliei.

Grasimea abdominalaFoto: health.harvard.edu

Leguminoasele

Fibrele solubile sunt foarte importante în tentativele de eliminare din grăsimea abdominală. Medicii spun că o mărire cu 10% a consumului zilnic de fibre solubile conduce la o diminuare cu 4% a grăsimii viscerale. Iar leguminoasele cum sunt fasolea, lintea, năutul sunt în consecință recomandarea nr. 1, pentru conținutul lor bogat de fibre solubile.

Iaurtul grecesc

Că este mâncat la micul dejun sau ca o gustare între mese, iaurtul grecesc neîndulcit este o alegere excelentă. Este bogat în proteine, care domolesc foamea și combat tendința de supra-alimentare, iar proteinele sunt sursa principală din care se dezvoltă țesutul muscular. De asemenea, iaurtul este o sursă de probiotice intestinale valoroase.

Nuci și semințe diverse

Nucile (ca denumire generală pentru alune, migdale, nuci, caju, etc) îi ajută pe cei care le consumă să aibă mai puțină grăsime abdominală. Unele studii au constatat că ele măresc nivelul de adiponectină, hormon care reduce circumferința taliei chiar dacă greutatea totală a corpului nu scade.

Medicii avertizează și că nu trebuie exagerat cu consumul de nuci pentru stimularea adiponectinei, deoarece prea multe alune, migdale, etc pot îngrășa. 50 de grame zilnic sunt suficiente. Și atenție la sare!

Morcovii

Carotenoidele sunt pigmenți care dau fructelor și legumelor culoare roșie, oranj sau galbenă. Un studiu recent a constatat că femeile care consumă produse bogate în carotenoide au mai puțină grăsime abdominală. Morcovii și dovlecii sunt o sursă bună, dar și spanacul, salata kale, roșiile, cartofii dulci, ardeii grași sau brocoli.

Sucul de portocale vitaminizat

Sună poate surprinzător, dar consumul regulat de suc de portocale îmbunătățit cu vitamina D și calciu contribuie la reducerea grăsimii abdominale. Un studiu științific publicat într-o revistă de specialitate spune că 100 de unități de vitamina D și 350 mg de calciu pe zi, provenite din suc de portocale vitaminizat, au acest efect pozitiv.

Somonul

Proteinele de calitate din somon contribuie la scăderea grăsimii corporale. Un studiu publicat într-o revistă științifică a făcut această legătură cu diminuarea grăsimii de pe abdomen.

Surse: Nutrition and Metabolism, EatThis, NotThat!.

Citește și: