Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a publicat imagini spectaculoase cu Ochiul Beiului din Parcul Național Cheile Nerei, un lac unic, cu ape turcoaz, unde scăldatul este interzis.

Ochiul Beiului din Parcul Național Cheile Nerei 4Foto: Romsilva

Ochiul Beiului a fost declarat monument al naturii, iar scaldatul este interzis, însă nu toți turiștii respectă acest lucru, alegând să ignore indicatoarele montate de rangeri, conform Romsilva.

Încălcarea legii atrage amenzi ce pornesc de la 3.000 de lei și pot ajunge la 6.000 de lei.

Lacul Ochiul Beiului este alimentat de un izvor subteran și se întinde pe o suprafață de aproximativ 284 de metri pătrați, având adâncimea maximă de 3,6 metri. Astfel, Ochiul Beiului este cel mai mare lac carstic din România.

Când îl vezi pentru prima dată, rămâi impresionat de culoarea sa aproape ireală, iar Romsilva a publicat imagini spectaculoase cu lacul.

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Caraș – Severin, în sudul munților Aninei, cuprinzând zona carstică de pe cursul râului Nera, incluzând obiective spectaculoase, precum lacul Dracului, cascadele Bigăr, Beușnița și lacul Ochiul Beiului.

Parcul are o suprafață de 37.100 de hectare, din care 29.786 de hectare păduri, din acestea 14.500 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală, unde nu există intervenție umană.