O imagine de la ZSL London Zoo, cea mai veche grădină zoologică din lume deschisă inițial pentru studii științifice, a devenit virală. În spațiul amenajat pentru crocodilul siamez, o specie pe cale de dispariție, este expusă o poșetă din piele de crocodil, pentru a atrage atenția asupra braconajului și a comețului ilegal cu animale sălbatice, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

În spațiul amenajat pentru reptile, în locul crocodilului siamez, specie pe cale de dispariție, vizitatorii găsesc o poșetă făcută din pielea unui astfel de crocodil. Geanta a fost confiscată de poliția de frontieră din Marea Britanie de pe un aeroport din Londra, în 2018, și predată grădinii zoologice pentru a atrage atenția asupra impactului comerțului ilegal cu animale sălbatice.

La grădina zoologică din Londra nu există crocodili siamezi. În întreaga lume, ar mai exista între 500 și 1.000 de astfel de exemplare, din cauza vânătorii și a reducerii habitatului natural.

Poșeta se află de mai mult timp în spațiul de la zoo destinat reptilelor, dar recent o fotografie făcută de un vizitator a devenit virală, generând discuții despre comerțul ilegal cu animale sălbatice.

Dr. Ben Tapley, specialist în amfibieni la grădina zoologică din Londra, se declară "mulțumit" de amploarea pe care a luat-o dezbaterea: „Am vrut să ne educăm vizitatorii în această direcție și să tragem un semnal de alarmă”.

El spune că grădina zoologică din Londra lucrează cu guverne și comunități din întreaga lume pentru a proteja fauna sălbatică, pentru a sprijini aplicarea legii care vizează rețelele de trafic și pentru a reduce cererea de specii amenințate, mai scrie BBC.