Doua lingurite de ulei de peste, luate zilnic, ajuta la diminuarea numarului de calmante luate de persoanele care sufera de artrita, potrivit dailymail.co.uk. Cercetatorii au declarat ca multi dintre pacientii care au luat uleiul de peste au reusit sa reduca doza de medicamente antiinflamatoare cu mai bine de 30%.

Descoperirile au aratat ca acest tip de ulei reprezinta o metoda naturala si ieftina de a ajuta suferinzii de artrita reumatoida, una dintre cele mai raspandite forme de artrita. S-a constatat ca ibuprofenul si alte medicamente antiinflamatoare fara steroizi prescrise milioanelor de pacienti in fiecare an au efecte secundare. Folosirea pe termen lung a unor doze mari de astfel de medicamente poate dubla riscul producerii unui atac de cord sau aparitiei unor boli cardiace.

Aisla Bosworth a declarat: "Suferinzii inca se bazeaza foarte mult pe antiinflamatoare, chiar daca acestea au efecte secundare. Noul studiu arata ca uleiul de peste va reduce nevoia de antiinflamatoare".

Pacientilor li s-a administrat 10g de ulei de peste pe zi - echivalentul a doua lingurite. Dupa trei luni, suferinzilor li s-a redus doza de antiinflamatoare. Dupa noua luni de studiu, s-a constatat ca 39% din persoanele care au luat ulei de peste au reusit sa reduca doza de medicamente cu mai mult de 30%.

Profesoara Jill Belch a declarat: "Studiul ofera sperante multor pacienti, deoarece uleiul de peste poate fi un tratament natural pentru dureri. Acesta intareste rezultatele obtinute anterior, care au aratat ca uleiul de peste, datorita continutului de acizi grasi nesaturati Omega 3, are importante proprietati antiinflamatoare, mai ales pentru pacientii care sufera de artrita reumatoida".

Studiile anterioare au demonstrat ca uleiul de peste ajuta la prevenirea bolilor de inima, a cancerului, a depresiei si a bolii Alzheimer.