Nimeni nu devine fumator pentru ca si-a aprins o tigara si i-a placut sa traga fumul in plamani. Fie ca recunosc, fie ca nu, oamenii capata acest viciu din motive foarte putin intemeiate. Iata cateva dintre ele.

Isi inchipuie ca, daca fumeaza, arata mai interesanti. De obicei se intampla in cazul tinerilor, care nu vor sa se lase mai prejos decat prietenii sau colegii lor. Desi unii dintre ei urasc fumul de tigara, nu vor sa dea aceasta impresie si, incet-incet, se obisnuiesc cu tigarile si nu se mai pot lasa.

Pentru altii este o chestiune de atitudine. Vrei sa pari un dur? Iti aprinzi o tigara, doar nu o sa mananci acadele. Multi isi imagineaza ca par rebeli aprinzandu-si o tigara. Incalca regulile, nu se tem de nimeni si de nimic.

Nu au ce face cu mainile. Cand stai de vorba cu cineva, ai tot timpul tendinta sa te joci cu ceva. Unii se joaca cu telefonul mobil sau cu cheile de la masina. Altii aleg tigarile.

Au o scuza sa ia o pauza din jumatate-n jumatate de ora. Ai treaba, nu poti sa te concentrezi pana nu fumezi o tigara. N-ai treaba, atunci ce-ar fi sa mergi sa tragi un fum? Oricum ai da-o, este imposibil sa nu gasesti fumatori in locul amenajat special pentru ei.

Asa vad in familie. S-a demonstrat ca exista o posibilitate destul de mare ca parintii care fumeaza sa isi influenteze in rau copiii, care vor face acelasi lucru.

Tigarile te ajuta sa te destresezi. Oamenii spun ca se calmeaza dupa ce fumeaza. Nu isi dau seama ca acest lucru se intampla din cauza dependentei pe care ti-o dau tigarile.

Fumatul te ajuta sa socializezi mai usor. Intri usor in vorba cu un strain doar pentru ca va tot intalniti la fumat, ii ceri un foc sau o tigara si, in final, ajungeti chiar sa va imprieteniti.

Sursa: ezinearticles.com, gangstas-hugs.com