Daca pana acum angajarea unui antrenor personal era considerata un moft, acum, oamenii au invatat sa ceara ajutor specialistilor. Cu toti avem nevoie de cineva care sa ne invete cum sa ne lucram corpul si ce exercitii ni s-ar potrivi mai bine. Iata cateva motive invocate de cei care aleg sa primeasca sfaturi de la personal calificat si gandeste-te daca nu ar fi o decizie buna si pentru tine.

1. Nu stii de unde sa incepi. Un antrenor poate gandi un program de exercitii echilibrat, astfel incat sa nu fii nevoit sa-l abandonezi dupa cateva saptamani. El te ajuta sa fixezi anumite tinte si cu ajutorul unui program bine pus la punct, sa le si atingi.

2. Faci sport de luni bune si nu vezi niciun rezultat. Un antrenor experimentat iti poate recomanda un anumit program de exercitii si te poate invata cum sa-ti schimbi stilul de viata si obiceiurile alimentare.

3. Vrei sa inveti cum sa faci exercitii de unul singur. Chiar daca scopul tau este sa iti creezi propriul program de antrenament, angajand un antrenor vei invata cum sa executi acele exercitii corect. Vei avea cu atat mai multa nevoie de el, cu cat vrei sa stii mai multe despre muschii corpului, care sunt exercitiile care te ajuta sa-i pui in valoare si cum sa le faci astfel incat sa ai rezultate vizibile.

4. Desi nu mai esti copil, ai nevoie de cineva care sa-ti tina evidenta cand, cate si ce exercitii faci. Un antrenor te ajuta sa nu arunci banii in vant pe abonamentele la sala. Platindu-l sa iti urmareasca evolutia, te obligi sa duci totul la bun sfarsit.

5. Daca suferi de anumite afectiuni, este obligatoriu sa apelezi la cunostintele unui specialist care sa stie ce exercitii ai voie sa faci si ce nu. Este chiar recomandat, de exemplu, sa nu faci ce exercitii iti vin in minte, atunci cand esti insarcinata. Ai nevoie de sfatul cuiva, daca nu vrei sa te expui anumitor pericole.

6. Daca te pregatesti pentru un anumit eveniment (cursa, maraton, turneu de golf sau orice alt eveniment sportiv), un antrenor experimentat te poate ajuta sa-ti maresti rezistenta organismului. Poate chiar sa puna la punct un plan de antrenament si un plan pentru evenimentul care va urma.

7. Cand te plictisesti de aceleasi exercitii pe care le faci de o gramada de vreme, e timpul sa apelezi la un trainer. Chiar daca o sa faceti doar cateva sedinte sau o sa lucrati impreuna de cateva ori pe saptamana, va veni cu idei noi, iar tu te vei simti mai motivat sa continui antrenamentul.

8. Ai nevoie de provocare: dupa o perioada de timp iti vei da seama ca nu mai mergi la sala cu aceeasi placere ca la inceput. Un trainer te poate motiva si te ajuta sa treci peste aceste perioade, incurajandu-te sa continui.

Sursa: pb-fitness.com