Munca, scoala sau pur si simplu o plimbare prin oras iti consuma mult din energie. Ce te poate relaxa mai mult decat o zi la SPA, altfel spus "sanitas per aquam"? Asociata, la inceput, cu balneoterapia, metoda SPA a adaugat, in ultimii ani, si tratamente cosmetice. SPA-ul a devenit, astfel, una dintre cele mai eficiente metode de relaxare.

In ultima vreme, SPA-urile nu mai sunt considerate "un trend', ci un mod normal de a te ingriji pentru a-ti pastra sanatatea. Centrele de SPA sunt locuri in care poti beneficia de efectele hidromasajului, ale cromoterapiei si ale aromoterapiei.

Inainte de a merge la un astfel de salon, trebuie sa te gandesti la cateva amanunte: ce fel de tratament vrei sa urmezi, cat timp esti dispus sa petreci intr-un astfel de salon, cati bani poti cheltui si apoi sa vizitezi cateva pentru a observa cum sunt tratati clientii.

In ceea ce priveste pretul, acesta incepe de la circa 300 ron - daca esti barbat si iti doresti doar o baie cu apa proaspata si un masaj - si ajunge pana la 1000 ron, atat cat poate costa un pachet special pentru viitoarele mamici.

Cand mergi pentru prima data la un salon, trebuie sa completezi un formular, unde vei nota daca iei medicamente sau daca suferi de o boala mai grava. Este important, deoarece unele tratamente pot schimba efectul unor medicamente.

Prin ce se defineste un salon bun? Ceea ce face ca un salon de SPA sa fie unul cautat sunt atat echipamentele - cazi de hidroterapie, dusuri Vichy, saune, echipamentele necesare unui tratament facial, plus tot ceea ce trebuie pentru manichiura si pedichiura, cat si specialistii.

Prima regula pentru personalul salonului este ca nu trebuie sa vorbeasca despre probleme personale cu clientii deoarece, prin definitie, acestia vin acolo pentru a se relaxa. De asemenea, ei nu trebuie lasati singuri pe parcursul sedintei de tratament.

Avantajul clientului din punct de vedere financiar este ca isi poate face o fisa personala, cu ajutorul careia patronul poate face uneori o reducere de pret, pentru a-si fideliza clientela.

In Romania, poti merge la saloanele spa de la marile hoteluri precum Ana Aslan Health SPA din Eforie Nord, la saloanele specializate in astfel de tratamente, precum Eden Spa sau Keiko Slim SPA, iar daca te duci in timpul sezonului, poti beneficia de astfel de tratamente si la Herculane.

sursa: spas.about.com, healthylivingnyc.com