Un ingredient natural gasit in cacao ar putea ajuta diabeticii sa scape de amenintarea bolilor cardiovasculare, spun cercetatorii. Acestia au studiat efectul bauturii, bogate in antioxidanti naturali, pe pacienti cu diabet zaharat de tip 2.

Cercetatorii de la Spitalul Universitar Aachen din Germania gasesc benefic consumul respectivei bauturi, deoarece imbunatateste starea arterelor pacientilor. In decurs de o luna, fluxul sangelui prin vene a fost imbunatatit cu 30%. O proasta functionare a arterelor poate duce la boli cardiovasculare, cauza numarul unu a deceselor in randul diabeticilor.

De asemenea, aceeasi substanta - flavonolul, care ajuta sistemul cardiovascular si care impiedica cresterea nivelului colesterolului - se poate gasi in ceai si in vinul rosu, potrivit dailymail.co.uk.

"Aceasta descoperire merita toata atentia, dar nu-i sfatuim pe oameni sa inceapa sa bea prea multa ciocolata calda, deoarece este foarte bogata in zahar si grasimi", a declarat un purtator de cuvant al Asociatiei Diabeticilor din Marea Britanie.