Orice tratament stomatologic costa. Fie ca iti plombezi o masea, fie ca iti albesti dintii, trebuie sa scoti bani frumosi din buzunar. La toate astea se ajunge pentru ca nu ne spalam cum trebuie si cand trebuie pe dinti. Iata cateva trucuri ca sa ai dinti sanatosi.

Intai de toate trebuie sa te obisnuiesti sa folosesti ata dentara. Inainte sa incepi perierea, curata bine resturile de mancare dintre dinti. De-abia apoi poti folosi periuta.

Periaza-ti gura! Desi poate ca suna ciudat, trebuie sa cureti si obrajii si limba cu periuta. Bacteriile se inmultesc pe limba si in cerul gurii. Scapa de ele, tot cu ajutorul periutei de dinti.

Bea ceai! O ceasca de ceai negru dupa ce te-ai spalat pe dinti poate impiedica formarea placii bacteriene. Acesta are puterea sa distruga acizii care duc la aparitia cariilor. Daca iti faci griji in privinta petelor pe care le poate lasa ceaiul negru pe dinti, foloseste ceai verde.

Mesteca guma fara zahar! Daca faci acest lucru timp de 20 de minute dupa masa stimulezi producerea salivei, ceea ce ajuta in lupta contra bacteriilor.

Periaza-ti dintii timp de cateva minute, cat dureaza o melodie! Da drumul la radio si pune-te pe treaba. Un periaj de doua-trei minute, dimineata si seara, previne aparitia cariilor.

Iti vine sau nu sa crezi, un comprimat de vitamina C pe zi omoara bacteriile care provoaca gingivitele.

Asteapta o jumatate de ora dupa ce mananci citrice sau bei sucuri din aceste fructe si abia apoi spala-te pe dinti. Acidul citric slabeste pentru putin timp dintii, iar daca incepi imediat perierea, risti, in timp, sa ti se macine dintii.

Mananca stafide! Compusii din stafide ajuta la lupta impotriva bacteriilor care provoaca carii si gingivite.

La gustare, branza sau ciocolata! Branza Cheddar si mozzarella sunt doar doua dintre branzeturile care reduc numarul bacteriilor care se formeaza in cavitatea bucala dupa ce iei masa. La fel si ciocolata neagra. Grasimile pe care le contine aceasta reduc stricaciunile pe care le provoaca zaharurile dintilor.

Sursa: snagwiremedia.com