Cantaretul a recurs recent la o solutie economica dar si ecologica de incalzire a apei pentru a-si diminua factura la gaz metan pe perioada verii. Bittman si-a achizitionat un sistem de incalzire cu panouri solare care iti incalzeste apa gratuit.

Sistem de incalzire cu panouri solareFoto: Hotnews

Desi este destul de costisitor, intre 900 si 2500 de euro, in functie de capacitatea bazinului cu apa, sistemul de incalzire isi amortizeaza investitia destul de rapid. El este eficient chiar si iarna.

"Am vazut pentru prima data aceste cazane in strainatate si apoi am gasit si la noi", a declarat Dan Bittman pentru "Libertatea".

Sistemul de incalzire este format dintr-un rezervor de apa din inox cu o capacitate cuprinsa intre 120 si 200 de litri si un captator solar din cupru. Sistemul se instaleaza astfel incat sa poata capta cel mai bine razele soarelui. Apoi se realizeaza un racord la reteaua de tevi din imobil.

"In mai putin de o ora, la robinet va curge apa incalzita la 60-70 de grade Celsius. Boilerul functioneaza ca un termos si are o durata de viata de peste 25 de ani", a explicat reprezentantul unui importator de astfel de sisteme.