Reciclarea a ajuns la un nou nivel, multumita unui tip special de hartie care contine seminte de flori si din care, odata pusa in ghiveci, vor creste plantute. Hartia poate fi imprimata cu orice model, producatorii folosind-o la fabricarea felicitarilor.

Felicitarile "Plant-It" au implantate seminte de flori care retin umezeala. Odata ce destinatarul a citit felicitarea, o poate planta apoi intr-un ghiveci, privind, cateva saptamani mai tarziu, cum plantele scot capul la lumina.

"Hartia din care sunt facute felicitarile Plant-It provine 100% din hartie reciclata, cerneala pe baza de soia si pigmenti organici care vor fi absorbiti de flori, odata ce acestea au fost plantate", spune Lloyd Freedman, directorul Oakthrift Corporation, producatorii felicitarilor.

"Introducem un nou produs in momentul in care toata lumea a devenit constienta de problemele ecologice carora trebuie sa le facem fata", spune Freedman. In orice caz, se tine secret procesul care opreste germinarea semintelor atat timp cat se afla in felicitare.

Hartia manuala se face dintr-o substanta asemanatoare cu apretul, care este apoi presata. Producatorii au reusit, intr-un fel sau altul, sa opreasca dezvoltarea semintelor la acest nivel.

Plicuri eco
Foto: oakthrift.com
Oakthrift mai fabrica si fluturasi, brosuri, semne de carte si carti de vizita ecologice. "De acum, organizatiile pot trimite produse din hartie care sa demonstreze pe deplin intentiile acestora de sprijinire a mediului", spune Freedman.

Felicitarile incoltesc repede daca sunt plantate inauntru, la caldura si lumina. Daca sunt plantate afara, Simon Woolf, angajat al Oakthrift, recomanda ca acest lucru sa se faca toamna, astfel incat, pe timp de iarna, semintele sa poata germina pana in anul urmator.

"Felicitarile Plant-It inseamna o multime de posibilitati. Acum folosim doar seminte de flori care germineaza anual, dar avem de gand sa ne extindem si la semintele perene. Clientii ar putea folosi diferite amestecuri de flori, de plante aromatice sau chiar gazon pentru terenurile de fotbal", a mai spus Woolf.