Vinul rosu opreste dezvoltarea celulelor adipoase
Resveratrolul, un compus prezent in struguri si in vinul rosu, incetineste dezvoltarea celulelor adipoase si are si alte proprietati impotriva obezitatii, sustine un grup de cercetatori germani.
Experimentul cu resveratrol arata ca celulele adipoase aflate in stadiu incipient nu s-au mai dezvoltat pana la stadiul de celule adulte. De asemenea, resveratrolul micsoreaza cantitatea de grasime depusa in celule, arata New York Times.
Compusul a incetinit, de asemenea, producerea unor substante care au legatura cu bolile asociate obezitatii, precum diabetul sau astuparea arterelor. Resveratrolul stimuleaza si producerea unei proteine care scade riscul unui infarct, actiunea acesteia fiind insa ingreunata de obezitate.
"Resveratrolul are proprietati impotriva obezitatii, avand efect direct asupra celulelor adipoase", sustine coordonatoarea studiului, endocrinologul Pamela Fischer-Posovszky. "Substanta ar putea ajuta la prevenirea obezitatii sau la tratarea acesteia", a mai spus medicul.
Tratamentul cu vin rosu trebuie sa fie echilibrat, in functie si de alte probleme medicale. Spre exemplu, alcoolici vor fi cu siguranta prea ocupati sa bea in exces si sa-si trateze ciroza, ca sa se mai bucure de efectul resveratrolului.
Sunt din ce in ce mai multe studiile care spun ca este mai sanatos sa bei cate putin in fiecare zi, decat sa nu bei deloc. Acest lucru nu se aplica insa tuturor, deoarece chiar si cantitatile mici de alcool pot creste riscul unor afectiuni grave, precum cancerul de colon sau de san.

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Orban: Cine atacă premierul trebuie să plece acasă /Cîțu: Le aduc aminte colegilor din coaliție că au de făcut o nominalizare pentru Ministerul Sănătății
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani