Anthony Kiedis si cantareata pop Leona Lewis au castigat titlul de cei mai sexy vegetarieni pentru 2008, intr-un concurs realizat de organizatia PETA. Lista nominalizatilor i-a mai inclus si pe actrita Alicia Silverstone, Pamela Anderson, Bryan Adams sau Joaquim Phoenix, insa cei doi au primit cele mai multe voturi, arata peta.org.

Kiedis a devenit de curand vegetarian, dupa ce a aflat despre pescuitul agresiv practicat la nivel global si dupa ce medicul i-a recomandat fiului sau o dieta vegetariana.

"La scurt timp dupa ce am devenit vegetarian am vazut un documentar despre cum sunt tratate vacile in fermele industrializate. Asta mi-a pus capac si mi-a intarit si mai mult decizia", spune Kiedis, care si-a descris stilul de viata agitat din tinerete in autobiografia sa, "Scar Tissue".

Leona Lewis - care a avut un mare succes in topurile britanice cu albumul sau de debut - "Spirit" - este o militanta pusa pe treaba: "Sunt vegetariana, asa ca nu port haine, pantofi si nu folosesc genti facute din piele de animal", spune aceasta.

Vedetele au diverse motive pentru care nu vor sa vada carne in farfurie - de la protestul impotriva tratamentelor la care sunt supuse animalele in fermele industrializate, pana la propria sanatate sau dorinta de a nu contribui la poluarea cauzata de ferme.

Red Hot Chilli Peppers - "Snow"

Urmareste "Footprints in the sand", una dintre piesele Leonei Lewis, aici.