Sucul de grepfrut taie efectul medicamentelor. Sase reguli de care ar trebui sa tii cont cand iei pastile
In primul rand, nu lua medicamente pe care nu ti le-a prescris medicul! Toata lumea stie asta, insa auzi adesea intrebari de genul “Ma doare capul, ai vreo pastila?” - “Da, incearca ... Mie imi ia durerea cu mana”. Ei bine, ar fi cazul sa nu incerci. Organismul tau poate reactiona diferit la medicamente, oricat ar parea de inofensive. Daca tie iti pot face bine, nu este obligatoriu sa aiba acelasi efect si pentru altii.
Intereseaza-te ce alimente sau bauturi trebuie evitate in combinatie cu medicamentele! Stii ca sucul de grepfrut iti poate face rau? Daca il bei in combinatie cu anumite medicamente, poate fi chiar fatal. Nu trebuie amestecat cu medicamente antidepresive, anticonceptionale, antibioticele si cu cele pentru boli de inima. Acest suc anihileaza efectul medicamentelor. Este important sa fii cat se poate de sincer cand te intreaba medicul ce alimente consumi. Numai asa poti afla ce ar trebui evitat si ce nu.
Inarmeaza-te cu rabdare! In timp ce unele medicamente isi fac efectul imediat, altele au nevoie de mai mult timp. Daca nimeresti unul din a doua categorie, nu te gandi sa maresti doza, ca sa-si faca efectul. Risti sa iei o supradoza.
Unele pastile nu trebuie mestecate sau zdrobite. De ce nu este indicat sa faci acest lucru? Pentru ca bucatile mai mici se absorb mai repede decat trebuie si pot avea efectul unei supradoze.
Mai mult nu inseamna si mai bine. Cu alte cuvinte, cand te simti mai rau, nu trebuie sa iei mai multe medicamente. Adesea, medicamentele nu fac decat sa ascunda cauza starii noastre de rau: lipsa de vitamine sau stresul. Unii medici ne sfatuiesc sa nu apelam la medicamente imediat ce ne simtim rau. Daca nu este nimic grav, cu putin sport si dieta necazurile pot disparea.
Ai grija unde tii medicamentele! Desi pe toate prospectele scrie ca ar trebui sa le feresti de caldura si umiditate, multa lume prefera sa le tina in baie sau in bucatarie. Aceste locuri nu sunt indicate tocmai din aceste motive. Medicamentele tinute in astfel de locuri isi pierd proprietatile si, uneori, devin toxice.
Sursa: abcnews.go.com

1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Alt jurnalist care a studiat limba romana in Bulgaria...
Cauta si numai pe dexonline.ro (ca acasa sigur nu ai DEX-ul... se vede!) si ai sa vezi ca e bine scris!
Si tot ca o curiozitate ANGRO e trecut si el in DEX.
monstrul, etc..
Dupa cum scrii nu esti deloc persoana potrivita ca sa participi intr-o dicutie despre corectitudinea limbii romane.
In salile de operatie din TOATE spitalele cu exceptia unuia privat din Bucuresti se folosesc campuri sterile si suturi care nu mai sunt in uz decat in lumea a 3a.
Ce sa te intrebe medicul roman? El e in urma cu zeci de ani la teorie si la respect si responsabilitate fata de pacient e in urma cu doua secole
Apropo de fise medicale, am ramas uimita cand dupa noaptea la urgente in Italia m-am trezit in brate cu 6 pagini de notari cu diferitele stari ale fiicei mele - si nu era nimic inventat - si imi aminteam ca in Romania dupa 6 zile cu o gastroenterita am iesit cu o jumatate de pagina scrisa de mana in care si numele copilului era scris gresit...
1. nu numai grape-fruit-ul taie efectul medicamentelor, ci si sunatoarea sub forma de ceaiuri, extracte, pastile, etc. in multe cazuri acesta nu e un lucru rau (a se vedea mai jos), dar in unele situatii trebuie evitata asocierea medicamentelor cu sucul de grape-fruit sau sunatoare. aviz pentru asocierea cu anticonceptionalele!
2. "In primul rand, nu lua medicamente pe care nu ti le-a prescris medicul!" sa va spun si de ce nu trebuie facuta asta. multe firme farmaceutice dau bani medicilor in functie de numarul de retete prescrise care contin medicamentul produs de ele. deci daca luati medicamente nerecomandate de medici, medicii nu mai primesc bacsisurile de la firme. deci mergeti la medic si acesta va prescrie medicamentul care este cel mai bun pentru dvs sau medicamentul de la care ia cel mai mare comision? hmm, grea dilema!
o lectura interesanta asupra "beneficiilor" medicinii moderne
http://bmj.bmjjournals.com/cgi/eletters/320/7249/1561#11879