Ziua Verde a fost si la Stufstock, la soare, mare, plaja, bikini si muzica buna. Omuletii Verzi, concursurile si surprizele pregatite pentru cei aflati in Vama Veche au reamintit tuturor importanta reciclarii deşeurilor provenite din echipamente electrice şi electronice, inclusiv becuri economice si tuburi fluorescente.

Joi, 14 august, Omuletii Verzi au „debarcat” in Vama, dand startul concursurilor pe tema reciclarii: desene pe becuri si completarea textului benzilor desenate. In aceeasi zi, muraturile „Ziua Verde” le-au zis petrecaretilor din Vama: „Trezeste-te si recicleaza! Acum ai cum!”.

A doua zi, au continuat concursurile incepute joi, toti prietenii din Vama primind cadou un tricou, pix sau bec economic. S-au impartit din nou muraturi, pentru ca distractia sa continue pana a doua zi dimineata. Omuletii Verzi au fost la plaja si la terase, au facut poze cu vamaiotii si si-au etalat costumele de baie si colacele de inot.

Mai tarziu, ca niste adevarati „vamaioti”, au ascultat concertul trupei “Les Elephants Bizarres”, de la Spice Club, unde alaturi de acestia au transmis mesajul campaniei: “Recicleaza! Acum ai cum!”. Toti cei prezenti au primit cate un mar verde, un mic ajutor pentru multele grade (Celsius).

Sambata, cele mai reusite becuri si texte de benzi desenate au fost premiate cu aparate electrice si electrocasnice.

Ziua Verde la Stufstock a transmis mesajul ca a recicla, dincolo de a fi o responsabilitate sau o dovada de respect pentru ceilalti si pentru mediu, este o atitudine si un stil de viata normal si relaxat.