Slalomul nu se demodeaza niciodata in Bucegi: iarna - printre movilele de zapada, vara - printre gunoaie. Pet-urile, cutiile de bere si pachetele de tigari insemneaza cararile mai ceva decat firimiturile din "Hänsel si Gretel". Pe trasee exista insa si "cadouri" originale: o minge de baschet, un sutien si o jumatate de usa de frigider sunt doar cateva dintre obiectele adunate de pe munte de catre un grup de voluntari. Acestia au organizat, pe 24 august, o actiune de ecologizare pe traseul Sinaia - Cota 2000 si au ales, la sfarsit, cel mai original obiect gasit pe drum.

50 de voluntari s-au impartit in trei echipe, acoperind zona de sub telecabina, drumul de vara Cota 2000 - Cota 1400 si incheind cu traseul Cota 1400 - Sinaia. Acesta este al treilea an in care grupul vine in Bucegi pentru ecologizare. "Ma bucur sa vad ca sunteti si mai multi anul acesta. Stati linistit, o sa aveti de lucru", a glumit Dan Trif, membru al echipei de Salvamont, care a ajutat la coordonarea actiunii.

Voluntarii au strans 130 de saci cu deseuri, stabilind, la sfarsit, o lista cu cele mai ciudate obiecte gasite pe traseu. Printre ele, o minge de baschet, o galeata de plastic, o sanda cu margele cazuta din telescaun, un surub din fier cu o greutate de un kilogram si un sutien. Obiectul castigator a fost ales insa o jumatate de usa de frigider: "Era in padurea de la marginea drumului, intr-un loc cu multe gunoaie. Mai erau vreo trei absorbante, pet-uri si alte chestii pe-acolo", spune Livia, cea care a gasit obiectul.

Voluntarii nu au afilieri politice si nicio companie, asociatie sau ONG nu au fost implicate in actiune.

Fotografii: Constantin Nimigean

Voluntarii se odihnesc langa o parte dintre saci
Foto: Constantin Nimigean

Incarcarea sacilor in camion
Foto: Constantin Nimigean