Daca saptamanile trecute prezentam beneficiile mai putin cunoscute ale zatului de cafea si ale unui pahar de votca, iata-le acum pe cele ale sucului de lamaie. Lamaile pot fi folosite atat in gospodarie, cat si pe post de cosmetice. Unde nu mai punem ca sunt si suta la suta naturale.

Cu sucul de lamaie iti poti curata unghiile. Nu de lac, ci de petele galbui de tigari sau cafea. Stoarce sucul de la o lamaie pe unghii, iar petele vor disparea. Pentru rezultate mai rapide si pentru unghii mai rezistente, le poti freca cu partea interioara a cojii de lamaie.

Indeparteaza si petele de pe haine. De multe ori, nici cei mai buni detergenti nu reusesc sa le curete de petele de ceai, sange, ketchup si cafea. Adauga un pic de suc pe o pata si freaca de cateva ori si nu vei mai avea probleme. Reteta este valabila si pentru petele de pe casoletele de plastic, fundurile de bucatarie si mobila.

Poate fi folosit si in cosmetica. Te scapa de acnee. Daca este aplicat in doze mari, sucul de lamaie poate face minuni. Pune-l intr-un recipient, imbiba o bucata de tifon in el si freaca tenul in fiecare seara, inainte de culcare. Dimineata trebuie sa te speli pe fata cu apa, iar seara s-o iei de la capat. Vei scapa de petele de pe fata, cosuri si alte urme lasate de acnee.

Pe termen scurt, poate actiona si ca deodorant. In caz ca ai transpirat foarte tare si nu ai la indemana un spray, in caz de forta majora, poti apela tot la sucul de lamaie. Va avea efect numai cateva ore, asa ca trebuie sa dai fuga pana la magazin si sa-ti cumperi un deodorant adevarat.

Lamaile nu sunt insa pe gustul insectelor. Daca esti in vacanta cu cortul si ai ramas fara insecticid, poti pulveriza suc de lamaie prin cort. Contine o substanta numita d-limonene si vei fi surprins cum va tine la departare mai ales tantarii si capusele.

Da stralucire metalului, daca vei combina un pic de suc de lamaie cu un pic de sapun. Proprietatile lui acide fac minuni pe suprafetele de metal si portelan. Unii chiar isi curata cu suc de lamaie chitarele. Sucul curata mizeria care se aduna pe corzi si, in plus, ii da luciu lemnului.

Sursa: lifehackery.com