Grasimile, sarea si carnea - responsabile pentru o treime dintre infarcturi

de A.M.     HotNews.ro
Marţi, 21 octombrie 2008, 18:09 Life | Natural


Prea multe prajeli cresc tensiunea arteriala
Foto: canada.com
Cercetatorii canadieni au descoperit ca alimentatia bogata in sare, carne si grasimi produce o treime dintre atacurile de cord, arata NewsIn. Personale care au o astfel de alimentatie prezinta un risc cu 35% mai mare de a suferi un infarct, comparativ cu cei care mananca multe legume, fructe si evita carnea si prajelile.

Consumul de grasimi si sare duce la cresterea presiunii sangelui si la infundarea vaselor de sange. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea McCaster din Canada, cei care mananca preponderent fructe si legume isi reduc riscul unui infarct cu 33%.

Pe de alta parte, alimentatia de tip oriental, bogata in tofu si soia duce la aceeasi crestere a riscului de infarct ca si in cazul alimentatiei vestice, bazata pe carne si fast-food, arata studiul.

Cercetarea s-a realizat in 52 de tari, pe 16.000 de subiecti, carora li s-au recoltat mostre de sange si care au fost chestionate privind stilul alimentatiei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















997 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by