Grasimile, sarea si carnea - responsabile pentru o treime dintre infarcturi
Consumul de grasimi si sare duce la cresterea presiunii sangelui si la infundarea vaselor de sange. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea McCaster din Canada, cei care mananca preponderent fructe si legume isi reduc riscul unui infarct cu 33%.
Pe de alta parte, alimentatia de tip oriental, bogata in tofu si soia duce la aceeasi crestere a riscului de infarct ca si in cazul alimentatiei vestice, bazata pe carne si fast-food, arata studiul.
Cercetarea s-a realizat in 52 de tari, pe 16.000 de subiecti, carora li s-au recoltat mostre de sange si care au fost chestionate privind stilul alimentatiei.

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online