- Intalnirea s-a incheiat.
Faina cu indice glicemic mic pe care o produce Marin este rezultatul amestecului a 5 sortimente de fainuri integrale (grau, secara, ovaz, soia, canepa) si faina de tarate de cereale (grau, secara) pe baza unei formule proprii prin care s-a urmarit obtinerea unei faini cu indice glicemic mic.
Pe blogul ei, Marin povesteste cum, rugata de o doamna sa i se faca un menu pentru o petrecere, aceasta, auzind nu a fost multumita intrucat nu erau cartofi prajiti in menu.
"A, nu e cazul. Daca nu le dau cartofi prajiti nu vor manca deloc."
"Cei mai multi cand aud expresia “mancare sanatoasa” se gandesc imediat la “mancare fara gust”, “mancare fara sare si piper”, “mancare de bolnav”(citate retinute demine de-a lungul timpului din diverse discutii). Adevarul este ca notiunea de mancare sanatoasa este definita in atat de multe moduri chiar si la nivel mondial, incat este greu sa intelegi, daca nu ai notiuni de alimentatie sanatoasa, care este pana la urma cea mai buna varianta." - comenteaza Marin, pe blogul sau. Slabiti dupa regulile voastre, concluzioneaza ea.
- Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
- Va rugam sa nu faceti referire la marci. Prin formatul acestei sectiuni, ne propunem sa nu facem referire expresa, pe cat posibil, la marci de produse.
2. Ce ne puteti spune despre uleiurile saturate cum ar fi cel de cocos despre care exista controverse in ceea ce priveste folosirea lui?
3. In ce masura folosirea steamerelor din plastic afecteaza alimentele prin eliberarea de dioxina la temperaturi mari?
4. In ce masura preparea mancarurilor in folie de aluminiu dauneaza prin eliberarea de substante chimice din metal? Stiu ca ar exista parca niste praguri de temperatura sub care se considera ca e ok sa se foloseasca aluminiul. Ma refer aici de exemplu la pestele in folie de aluminiu, eventual pe gratar sau mancarurile la cuptor.
Va multumesc.
2. Eu personal nu recomand folosirea nicunui ulei saturat cum ar fi cel de cocos si cel de palmier datorita faptului ca pentru sanatatea omului este bine sa utilizam uleiuri monosaturate de tipul uleiului de masline, de floarea soarelui si de canepa.
3. Nu am informatii de acest gen si eu personal folosesc steamer de plastic la mine acasa.
4. Nu detin informatii care tin mai mult de partea de chimie, eu fiind specialist in economie si ca pasiune nutritia, dar personal folosesc la anumite retete de peste folia de aluminiu.
multumesc
Bruschete cu rosii:
5 feliutie de paine prajite si unse cu ulei de masline extravirgin sunt acoperite cu 2 rosii taiate cubulete mici si amestecate cu ulei de masline, putin usturoi, oregano si busuioc.
Salata de peste:
Salata verde, salata ice-berg daca se poate, nu e obligatoriu, rosii-cherry, ceapa rosie, ton, sau somon roz si masline. Se asezoneaza cu ulei de masline si otet balsamic si sare si piper. Daca se doreste salata cu somon afumat trebuie adaugat in locul rosiilor un ou fiert.
Va multumesc!
Reteta mea de paine nu contine niciun aditiv fiind 80% ecologica. Pentru alte retete la care doriti sa folositi o faina buna va recomand sa folositi faina integrala in care sa adaugati tarate, atat cat va place dvs, precum si alte tipuri de faina: ovaz, secara, hrisca, soia, canepa, pe care le gasiti in aproape orice plafar.
despre alimente stim... naturale, eco, multe fibre (sa umplem burta :) )
despre modalitatea de gatire ar fi interesnt sa ne prezentetii mai multe amanunte...
In uleiul acela sunt prajite mii de snitele si cartofi ptrajiti si cine mai stie ce?
Eu stiam ca uleiul trebui schimbat la maxim 2 prajeli consecutive, recomandat ar fii la fiecare utilizare.
Cat de nesanatoasa este mancare pentru acei clienti ai fast-food-ului in cazul prezentat anterior ?
A doua intrebare ar fii: cat de nesanatosi sunt cartofii prajiti? Si daca nu sunt buni atunci cum sa ii gastim?
Multumesc
Daca va plac atat de mult cartofii prajiti, va recomand sa-i taiati felii mai mari, sa-i puneti intr-o tava cu apa si ulei de masline si ulei de canepa si sa-i condimentati cu rozmarin si sa-i bagati la cuptor.
In ultimii ani cercetarile medicale au demonstrat ca alimentatia bazata pe un consum mare de fibre din cereale, fructe si seminte este cea mai buna solutie pentru o alimentatie sanatoasa si chiar pentru a combate si a preveni diverse tipuri de cancer. (in special cancerul la colon)
Ce carte ati recomanda ca si ghid de mancat sanatos in limba romana?
Sau planuiti sa scrieti o carte pe tema asta ?
2 Uleiul prajit cu cartofi contine acrilamida ? o substanta cancerigena.
3 Care sunt produsele care contin antioxdanti?
4 Ce produse alimentare imbunatatesc functiile cerebrale?
2. Asa cum probabil si dvs ati citit, in ultimii ani s-a demonstrat din ce in ce mai mult ca uleiul prajit cu cartofi contine acrilamida.
3. Produsul pe care eu il folosesc cel mai mult pentru continutul de anti-oxidanti este cacao pe care mi-o prepar in diverse variante dar in principal pe post de cafea dimineata. Un alt produs pe care il recomand datorita continutului de anti-oxidanti este brocolli.
4. Recomand pentru imbunatatirea functiilor cerebrale consumul de omega 3 pe care il gasim in peste, si in semintele de in.
2. Ce fructe recomandati persoanelor cu afectiuni gastrice si cu lipsa de calciu - pentru a putea sa isi procure totusi toate vitaminele necesare bunei functionari a organismului?
2. Un medic e mult mai potrivit pentru a va raspunde la aceasta intrebare.
Intrebare 1 - cum aveti in vedere acest tip de echilibru la retetele Dumneavostra?
Dupa cum stiti, din punct de vedere energetic, o mancare poate sa fie sanatoasa daca se are in vedere cine o mananca. De exemplu, nu vom recomanda salate, cruditati, alimente "reci" cuiva care o deficienta de energie a Splinei si Stomacului ci supe, mancaruri tonice care se digera usor.
Intrebare 2 - cum recomandati felurile de mancare clientilor Dumneavostra, functie ..de ce ar trebui ei sa mananace sau.. cum aveti in vedere ca acestea sa fie prietenoase pentru cea mai mare parte din clienti?
Numiti un produs culinar care, prin compozitie si modalitate de pregatire sa ofere clientului un preparat finit, pur ecologic.
Painea este un astfel de produs pe care chiar si dumneavoastra il puteti prepara 100% ecologic.
2) Dupa cum spuneti formula faini Fibro va apartine si nu are deocamdata concurenta pe piata. Am vazul multe remedii naturale pe piata pentru slabit. Am vazul amestecuri de fibre din cereale in farmacii. Toate se considera revolutionare! De ce faina Fibro e mai revolutionara decat altele?
3) De ce nu produceti la scara mare si nu vindeti in magazine?
2. N-am spus niciodata ca faina fibrio este revolutionara si nici ca este o inventie ci pur si simplu este un element de baza pentru o alimentatie sanatoasa. Sunt de acord si sustin ca pe piata exista foarte multe produse care stau la baza unei alimentatii sanatoase si pe care le recomand.
3. Nu mi-am dorit niciodata sa am o productie de materii prime gen faina, dar mi-am dorit sa le folosesc si sa obtin produse de calitate care sa-i ajute pe cei interesati.
Calorii, grasimi, carbohidrati (din care fibre), proteine etc. ?
Se foloseste ca orice alt tip de faina.
Multumesc anticipat pentru raspuns .
P.S. Daca nu este faina de vinzare atunci poate pot cumpara piine sau alte produse pe baza de faina spaciala .
si as dori o mica explicatie : ce inseamna indicele glicemic si ce functii sau organe sunt implicate atunci cand scade sau creste indicele glicemic
multumesc
Indicele glicemic este un instrument cu ajutorul caruia este masurata cresterea glicemiei in urma unui consum ce contine glucide raportat la cresterea glicemiei in urma consumului de glucoza pura. El se poate masura exact numai in laboratoare specializate.
Multumesc