Expertii l'Oreal sustin ca au gasit cheia spre un tratament miraculos care sa redea culoarea naturala parului carunt si este doar o chestiune de timp pana cand produsul va fi scos pe piata de companie, scrie Daily Mail.

  • "Parul este o enigma", spune Patricia Pineau, director de comunicare al Centrului de Cercetare l'Oreal din Clichy, o suburbie a Parisului. "Este o fibra, un material cu proprietati fizice. De asemenea, este un organ viu, care creste, incarunteste si cade. Cum putem noi sa combatem asta? Avem nevoie de o abordare fizica sau de o abordare biologica?".
  • "Cand parul albeste, avem de-a face cu o disparitie progresiva a melanocitelor din firul de par. Atata timp cat exista melanocite in firul de par, inca mai exista o speranta ca acesta isi poate recapata culoarea naturala", a explicat directorul de comunicare al Centrului l'Oreal.
  • "Tratamentul va fi disponibil in aproximativ 10 ani si va consta, cel mai probabil, intr-un element ce va fi administrat pe cale orala, insotit de produse de ingrijire a parului", a dezvaluit Patricia Pineau.

Potrivit statisticilor, primele fire de par alb apar la varsta de 34 de ani la popoarele caucaziene, la 39 de ani la asiatici si la 44 de ani la africani.

Jurnalistii britanici se intreaba, insa, ce se va intampla cu uriasa industrie a vopselei de par, in cazul in care miraculosul tratament l'Oreal pentru redarea culorii parului va aparea pe piata in cativa ani.