Dupa Atacama 2008 si Australia 2009, exploratorul Alin Totorean, supranumit si "romanul Indiana Jones”, a demarat pe 17 februarie o noua noua expeditie, care va dura o luna si jumatate: Etiopia 2010 - istorie, antropologie, natura si aventura. Pentru prima data in calatoriile sale, Alin le va oferi pasionatilor de aventura posibilitatea de a se intalni cu el acolo, dupa cateva saptamani de expeditie solitara, informeaza Progressive Advertising.

In acest timp, expeditionarul Alin Totorean va parcurge aproximativ 1900 km, in nordul si vestul Etiopiei, atat pe jos, cat si cu mijloace de transport locale. De-a lungul expeditiei, Alin Totorean nu va beneficia de rezervari prestabilite sau de alte servicii preplatite, el trebuind sa se descurce la fata locului, cu un buget minim.

Etiopia 2010 reprezinta a IX-a etapa a proiectului Descopera-ti Semenii, proiect demarat in anul 2003, cu scopul de a aduce la cunostinta publicului informatii inedite, bazate pe experiente reale, cum ar fi testarea limitelor umane in conditii extreme sau integrarea - pentru o anumita perioada de timp – in diverse comunitati mai putin cunoscute. Aceasta calatorie va imbina partea de natura si aventura, prin atingerea a trei zone naturale de referinta pentru biodiversitatea Africii, cu cea de istorie si antropologie, prin studiul a sase locuri alese pentru documentare.

"Va fi o adevarata incursiune in mijlocul vietii est-africane. Ajungand in zone neincluse in circuitele turistice, traind intre oamenii simpli din zonele rurale vizate si alaturandu-ma problemelor lor din viata de zi cu zi, voi scoate la iveala realitatile vietii etiopiene. De asemenea, facand fata unei naturi nu tocmai primitoare, voi aduce in atentie altfel decat prin metodele clasice, problemele legate de mediu si necesitatea conservarii naturii”, spune expeditionarul si fotograful Alin Totorean.

Printre cele mai incitante etape ale expeditiei se vor numara: traversarea muntilor Abune Yosef - o bijuterie ascunsa a naturii etiopiene, dar si o zona salbatica extrem de accidentata, cu ascensiune pe varful principal (4260 m altitudine), integrarea in comunitatile oamenilor care muncesc pe plantatiile din regiunea Kafa (locul de origine al cafelei) sau in acelea ale localnicilor din satele pline de originalitate situate in zona muntelui Wenchi (3386 m altitudine) - un vulcan cu terenuri cultivate chiar in crater.

Spre deosebire de expeditiile precedente, Etiopia 2010 va cuprinde un aspect inedit. Pentru prima data, expeditionarul Alin Totorean va da sansa celor interesati de un alt fel de a calatori sa-si "descopere semenii” la fata locului, nu doar prin intermediul prezentarilor post-expeditii. Dupa cateva saptamani de expeditie solitara in Etiopia, Alin Totorean le ofera pasionatilor de aventura posibilitatea de a se intalni cu el acolo si de a trai impreuna experiente unice, impartasindu-le "pe viu” din incercarile unei expeditii.

Cei interesati sa faca parte din grupul care-l va intalni pe Alin Totorean in Etiopia pot gasi mai multe informatii pe site-ul personal al expeditionarului, www.wildtrack.ro, sau pe blogul acestuia, www.alin-totorean.blogspot.com.

Alin Totorean este primul roman care a efectuat o expeditie romaneasca solitara in Mongolia, strabatand pe jos 500 de km (mai - iulie 2003) si este singurul roman care a traversat, pe jos, cel mai uscat loc de pe glob - Desertul Atacama (ianuarie - februarie 2008). De asemenea, Alin a efectuat prima explorare romaneasca, pe jos, a continentului Australia (in 2009), iar in In 2005 a parcurs 8500 de km in India, filmand si fotografiind.