Vineri, 16 septembrie 2011, opt sute de parcari de pe glob se transforma in parcuri. Bucurestiul se alatura pentru a doua oara miscarii, cu 1 500 de metri patrati amenajati in parcarile de langa magazinul Unirea (aripa Calarasi) si Carrefour Baneasa. Noile spatii verzi vor gazdui activitati pe toate gusturile. Evenimentul este organizat de RFI Romania si isi propune sa atraga atentia ca e nevoie de mai mut spatiu public si de o relatie mai buna intre cetateni si orasul lor.

La PARK(ing) Day 2011 participa parcari din 30 de orase de pe glob. Bucurestenii isi vor putea prelungi astfel vacanta, oricare ar fi pasiunile lor: sport in aer liber, relaxare si jocuri de societate, activism urban, arta, protectia animalelor.

Chiar si intalnirile de business devin mai relaxate in lounge-ul creat pe iarba verde (se intampla si in New York!). Statui vii (precum in Barcelona) vor infrumuseta parcarea din zona Unirii. Zmeie, biciclete si spatii de joaca vor indemna bucurestenii la relaxare in Baneasa. Povestile despre Bucuresti si locuitorii sai vor fi impartasite la standurile PARK(ing) Day.

Detalii despre activitatile din 16 septembrie sunt disponibile pe parkingday.ro

Proiectul PARK(ing) day a fost initiat in 2005 de Rebar, un studio de design din San Francisco si are menirea de a pune in dezbatere felul in care este folosit spatiul public in marile orase, militand pentru schimbari ale infrastructurii urbane.