​Dupa concertele sustinute in tara noastra in 1993 si in 2009, formatia britanica Nazareth revine in Romania pe 27 ianuarie 2012, la Hard Rock Cafe, informeaza organizatorii.

Nazareth 2Foto: Alexandra Voicu / HotNews.ro

Trupa britanica Nazareth a fost infiintata in decembrie 1968 in Dunfermline, Scotia, din cenusa unei trupe semi-profesioniste locale, The Shadettes, de solistul Dan McCafferty, chitaristul Manny Charlton (ex-Mark V si The Red Hawks), basistul Pete Agnew si bateristul Darrell Sweet.

Nazareth va concerta din nou in Romania, pe data de 27 ianuarie 2012, la aniversarea a 4 ani de Hard Rock Cafe in Bucuresti.

Biletele sunt disponibile online pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, in reteaua librariilor Adevarul, Magazinele Flanco din toata tara, in Unirea Shopping Center Parter, Sala Palatului, Magazinul Muzica, Magazinul Victoriei, Palatul National al Copiilor si la Hard Rock Cafe.

Preturile biletelor

  • Categoria VIP – 400 Ron (intalnire cu trupa, poza, disc semnat de catre membrii trupei)
  • Categoria I – 120 Ron (loc la mese )
  • Categoria II – 90 Ron  (in picioare)

Concertul are loc face parte din turneul international de promovare a celui mai recent album al trupei, intitulat “Big Dogz”, lansat in primavara acestui an, la 40 de ani de la aparitia primului lor material discografic (Nazareth, 1971). “Big Dogz” contine 11 piese noi si s-a bucurat de success in Europa, Asia si America de Sud.

Balada “Love Hurts”, care a facut inconjurul lumii, castigand Discul de Platina si ocupand prima pozitie in topurile din Europa si SUA, ramane, insa, preferata publicului, chiar si la 36 de ani de la lansare.

Compusa de Felice si Boudleaux Bryant, balada "Love Hurts" a fost inregistrata initial de The Everly Brothers, in 1960, si reinterpretata de Roy Orbison un an mai tarziu. In 1975, formatia Nazareth a preluat piesa, aducandu-i mici modificari de text. Astfel, "love is like a stove/it burns you when it's hot" a devenit "love is like a flame/it burns you when it's hot". Desi avea sa fie ulterior cantata chiar de Cher, "Love Hurts" a inregistrat cel mai mare succes in varianta celor de la Nazareth, aducandu-le acestora discul de platina.