​Cunoscut in Romania pentru piese precum "She", "I Want You" sau pentru coloana sonora a serialului "House MD" (sezonul 2, remake-ul "Beautiful"), cantaretul britanic Elvis Costello va concerta pe 3 noiembrie, la Sala Palatului din Capitala, informeaza organizatorii. Elvis Costello a fost nominalizat la Oscar in 2004 pentru Cel mai bun cantec original ("The Scarlet Tide" din "Cold Mountain").

HotNews.roFoto: Hotnews

Elvis Costello si-a inceput cariera muzicala in anul 1977, cu albumul "My Aim Is True" si a fost considerat ca fiind cel mai bun compozitor dupa Bob Dylan, precum si unul dintre cei mai importanti muzicieni dupa Beatles. A fost numit o "enciclopedie pop", capabil sa "reinventeze trecutul in propria sa viziune".

Celebra revista Rolling Stone Magazine l-a inclus in topul celor mai importanti artisti ai tuturor timpurilor - 100 Greatest Artists of All Time.

De un real succes s-au bucurat si piesele sale de pe coloana sonora a unor filme celebre, precum "Notting Hill" (cu Julia Roberts si Hugh Grant), "I Want You" sau "Cold Mountain".

Artistul britanic este cunoscut publicului si datorita aparitiilor sale in numeroase filme si seriale tv.

Debutul sau in cinema a avut loc in 1979, in "Americathon" o comedie americana cu John Ritter, Fred Willard, Peter Riegert, Harvez Korman si Nancz Morgan, film pentru care Elvis Costello a scris si muzica. In 1984, Costello joaca rolul lui Henry Scully in serialul tv britanic "Scully" ca, mai apoi, sa apara in multe alte seriale unde isi joaca propriul rol, acela de muzician: "The Larry Sanders Show" (productie HBO, 1994), "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me" (1999, interpretand piesa "I'll Never Fall In Love Again", alaturi de Burt Bacharach), "The Simpsons" (2002, episodul "How I Spent My Strummer Vacation"), "Two and a Half Men" (2004, Sezonul 2, episodul 1), "Kidney Now!" (2009, episodul "30 Rock").

Elvis Costello semneaza soundtrackul mai multor filme si seriale celebre, care i-au adus o serie de premii si nominalizari. O nominalizare la Oscar in 2004 pentru piesa "Scarlet Tide" din "Cold Mountain", un premiu BAFTA - Best Original Television Music in 1992 pentru "G.B.H" si o nominalizare in 2000 pentru muzica din "Oliver Twist", doua nominalizari la Premiile Gramy pentru "Kiss like your kiss" de pe coloana sonora a serialului "True Blood" (2011) si pentru "Scarlet Tide" din "Cold Mountain" (2005).

Vezi aici site-ul oficial Elvis Costello.

Concertul Elvis Costello de la Bucuresti face parte dintr-un turneu pe care artistul il va sustine in Europa si care va trece prin Atena, Viena, Istambul, Praga, Berlin, Amsterdam, Oslo, Stockholm, Bruxelles etc.

Biletele au fost puse in vanzare prin Reteaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti si on-line pe www.eventim.ro.

Biletele sunt disponibile la urmatoarele preturi: Bilete VIP - 350 lei, Categoria 1 - 300 lei, Categoria 2: 245 lei; Categoria 3: 195 lei, Categoria 4: 145 Lei, Categoria 5: 95 Lei.