​Pe 8 si 9 octombrie, in Piata Unirii din centrul orasului Rasnov, se desfasoara festivalul Pro Istoria Fest, informeaza organizatorii.

Cetatea RasnovFoto: Agerpres
  • Din program: demonstratii de lupte, parade de domnite si demonstratii de dans medieval, show-uri de lumina, joc cu focul, acrobatii, workshop-uri, teatru de papusi, concerte (Vunk, Sistem, Holograf si altii).

Pro Istoria Fest - Cetatea Rasnov face parte dintr-o serie de evenimente care a debutat in septembrie la Curtea Domneasca de la Targoviste si a poposit weekend-ul trecut la Cetatea lui Vlad Tepes de la Poenari. Pro Istoria Fest isi propune sa promoveze o serie de cetati medievale aflate pe intreg teritoriul Romaniei, prin evenimente de inalta tinuta culturala si artistica.

Programat initial sa se desfasoare la poalele cetatii Rasnov, Pro Istoria Fest va avea loc in Piata Unirii din centrul orasului, motivul acestei schimbari de locatie fiind prognoza meteo nefavorabila.

Publicul este asteptat la Rasnov, sambata, 8 octombrie, cu un program de inspiratie medievala, cu parade ale luptatorilor medievali, turniruri, demonstratii de lupte, demonstratii de dans medieval, teatru de papusi, workshop-uri de bijuterie, toate acompaniate de muzica medievala a celor de la Ad-Hoc.

Incepand cu orele 17:30 pe scena vor urca trupele Vunk, Paradigma si Antract, urmate de concertele extraordinare are trupelor Sistem si Holograf. Prima zi a festivalului se va incheia cu un show de lasere.

Duminica, 9 octombrie, incepand cu orele 13:00 vor continua paradele de luptatori si domnite, dar vor fi organizate si ateliere medievale, workshop-uri de colaje si de olarit. Un concert de muzica medievala cu trupa Ad Hoc va intregi aceasta prima parte a zilei.

Incepand cu orele 17:30, vor urca pe scena Delia Matache, Xonia, DeepCentral. Capul de afis al festivalului, Sistem, va incheia cele doua zile Pro Istoria Fest cu un program cu totul inedit, alaturi de trupa Crispus, care imbina acrobatia cu jocul cu focul, intr-un spectacol cu efecte vizuale unice. Finalul festivalului va fi marcat prin focuri de artificii.

Cum se ajunge la Cetatea Rasnov

  • cu autoturismul: de la Brasov sau de la Campulung - pe DN73
  • cu autoturismul: de la Predeal - pe DN73A (de pe DN1)
  • cu trenul: prin gara Rasnov aflata pe linia secundara Brasov - Zarnesti
  • cu avionul: prin aeroporturile Sibiu, Targu Mures sau cele din Bucuresti si de acolo cu mijloace auto
  • transport cu microbuzul pe ruta Brasov (autogara Bartolomeu) - Rasnov (Plecare Brasov 7:35 - Sosire Rasnov 8:00; Plecare Brasov 14:00 - Sosire Rasnov 14:25; Plecare Brasov 17:00 - Sosire Rasnov 17:25) - biletele se cumpara direct de la soferul microbuzului

Mai multe despre Rasnov si despre modalitatile de cazare gasiti aici.

Program vizitare Cetatea Rasnov: vara: 9:00 - 19:00; iarna 9:00 - 17:00; Tarife bilete: adulti - 10 lei; copii - 5 lei;

Alte activitati in zona. De asemenea, Cheile Rasnoavei ofera posibilitatea de a face bungee jumping. Detalii aici.