Herr Mannelig este povestea unui cavaler care va refuza iubirea unei printese troll, deoarece aceasta nu este crestina. Cantecul a fost interpretat de grupul de muzica veche Truverii, in cadrul evenimentului "Truver colindand prin Europa", desfasurat la Casa de Cultura a Studentilor. Melodia apare (in alta versiune, cantata de alta formatie) pe coloana sonora a filmului Stapanul Inelelor.

TruveriiFoto: Andra Radu

"Calatorind in nordul Europei, am dat peste o multime de legende medievale, in care diversi cavaleri infrunta diverse personaje mitice. Asa este si legenda lui Herr Mannelig, care infrunta insa iubirea unei printese troll, care-i propune sa se casatoreasca cu ea si ca il va imbogati. Numai ca Herr Mannelig o refuza pentru ca ea nu este crestina".

Despre Truverii

Truverii sunt un grup de muzica medievala si traditionala, alcatuit din Mihai Serghei Todor (initiator, instrumente de suflat, percutii, voce, conducatorul trupei), Carmen Maruntelu (initiator, voce, percutii), Andra Stanciu (chitara, oud, voce, percutii, dulcimer), Daniel Pop (percutii, voce, saz, instrumente de suflat).

Instrumentele utilizate de membrii trupei Truverii:

  • Instrumente de suflat: flaut vertical (sopranino, sopran, alto, tenor), caval, ocarina, fluier, talf, fluier cimpoi, tutora, bombarda, cimpoi estonian
  • Instrumente cu corzi: chitara, vioara, Simphonia, saz, oud
  • Percutii: tamburine, tamora, toba, daf, djambeuri, darbuka, bodh-run, castaniete, castanele, fusinele, trianglu, clopotei, dublu ton, bete, bongosuri, aduf, toaca, clopote, cabasa, ocean drums
  • Instrumente traditionale: vioara saracului, arborele ploii, scoici, dramba, armonica

Detalii despre grupul Truverii gasiti aici.