Gradina Zoologica din Bucuresti s-a imbogatit din luna noiembrie cu o pereche de vulpi africane-fenec, un peste Arowana argintiu si o testoasa pocnitoare. Animalele au sosit in tara in urma cu o luna si jumatate si dupa ce au stat in carantina timp de 30 de zile, au fost expuse in spatii special amenajate, potrivit unui comunicat de presa remis redactiei. Astfel, fenecul poate fi vizitat la Pavilionul Mamifere mari, iar pestele Arowana si testoasa pocnitoare la Reptilariu si Acvarii.

Fenec Vulpes Zerda

Fenecul este cea mai mica vulpe, are urechile relativ mari si varful cozii in nuante de negru. Talpile sunt imblanite si adaptate la mersul pe nisipul fierbinte. Este intalnit in nordul Africii, peninsula Arabica.

Petrece ziua in vizuina sapata, de obicei, in nisip, la adapost de caldura torida a desertului.

Este un animal activ seara si noaptea.

Testoasa pocnitoare Chelydra serpentine

Este raspandita din sud-estul Canadei, pana in Florida.

Scoate un sunet asemanator fluieratului atunci cand se simte amenintata. Cu toate acestea, atunci cand este in apa si nu este provocata, este destul de docila fata de om.

Carapacea poate atinge dimensiuni de 25 - 47 cm.

Pestele Arowana argintiu Osteoglossum bicirrhosum

Este intalnit in America de Sud, in bazinul Amazonului. Are o lungime a corpului care poate ajunge pana la 90 cm. Arowana este un peste pradator care se hraneste la suprafata apei cu insecte sau animale mici. Uneori, pentru a le prinde, sare din apa, chiar si la o inaltime de 2 metri.

Parintii au grija de pui, protejandu-i de pradatori prin adapostirea lor in cavitatea bucala.