Poet, scriitor si musician american din Albany (New York), licentiat in filosofie si actorie, cunoscut mai ales pentru melodii ca List Of Demands si Coded Language, Saul Williams va concerta pe 10 decembrie in Atelierul de Productie din Capitala, informeaza un comunicat remis redactiei. Incepand cu 1995, Saul Williams a devenit cunoscut ca un open mic poet, castigind numeroase premii de slam poetry. Filmul independent Slam, la care Williams a fost si scenograf si actor, i-a adus Marele Premiu al Juriului la festivalul de film de la Sundance si Camera D'or la Cannes, premii care l-au consacrat international.

Saul WilliamsFoto: Katina Parker

Line up:

22.00 - 23.20 UNLOCKA | Warm up

23.30 - 00.30 AKIM | LIVE + CINTY (visual)

00.40 - 01.35 SILENT STRIKE + NORZEATIC & DELIRIC 1 & DAN BASU (visual)

01.50 - 3:00 SAUL WILLIAMS | LIVE

03.15 - 06.00 UNLOCKA | after party

Biletele costa 35 lei inainte de 00.00, 45 lei dupa 00.00. Atelierul de Productie se afla pe Splaiul Unirii 160

Despre Saul Williams

Saul Williams este poet, scriitor si muzician american din Albany, New York. Saul si-a creat un stil muzical unic prin imbinarea dintre poezie si hip-hop alternativ. Este licentiat in filosofie si actorie, iar din 1995 devine cunoscut ca un open mic poet, castigind numeroase premii de slam poetry. Filmul independent Slam, la care Williams a fost si scenograf si actor, i-a adus Marele Premiu al Juriului la festivalul de film de la Sundance si Camera D¬or la Cannes, premii care l-au consacrat international.

A avut colaborari cu artisti precum Nas, The Fugees, Christian Alvarez, Blackalicious, Erykah Badu, KRS-One, Zack De La Rocha, De La Soul, DJ Krust, dar si poeti precum Allen Ginsberg si Sonia Sanchez. Dupa lansarea LP-ului Amethyst Rock Star a avut numeroase show-uri in turneul european al Nine Inch Nails in vara lui 2005, dar si cu The Mars Volta. Trent Reznor a produs urmatorul album, "Saul Williams, The Inevitable Rise and Liberation of NiggyTardust!".

Intrebat care este rolul poeziei in viata lui, Saul Williams spune: "[poezia] este fereastra prin care intra aer, posibilitati de a explora ceea ce simtim, ce gandim, cu spatiul de care avem nevoie pentru a vedea mai mult decat ceea ce stim deja. Daca nu m-as deschide posibilitatilor necunoscutului as fi pierdut."

Vezi aici site-ul oficial al lui Saul Williams si paginile lui de myspace si de facebook.

Saul Williams va veni la Bucuresti impreuna cu Guillermo Brown [tobe], David Stanke [clape], Julien Chirol [trombon, percutie, sampler].

Despre Norzeatic

Norzeatic este cel mai nou proiect al celui pe care multi il cunosc sub numele de Vexxatu Vexx (fost membru al formatiilor Delikt si Methadon 3000). Norzeatic a lansat anul trecut albumul "Aici Acum", alaturi de Khidja adica Dj Flore si Dj Rusu.

Despre Silent Strike

Silent Strike este compozitor de muzica electronica.

In anul 2005 semneaza cu casa de discuri La Strada Music unde produce primele 3 albume: Silent Strike, 3 AM si alb. Piesa "Words Kill People", de pe acelasi album, a devenit cunoscuta dupa ce a aparut pe coloana sonora a spotului de promovare Sibiu - Capitala Cultural Europeana (2007).

Din 2004 si pana in prezent, artistul a sustinut concerte in Anglia, Germania, Franta, Olanda, Austria, Ungaria, Serbia, Slovenia si Romania, in cadrul festivalurilor Portoroz Goldendrum Festival, Nantes-Europe-Express, TIFF, Anonimul, Future Shorts, StufStock, Street Delivery, Stimultan, Substil, FanFest, DeltaFest, Artensive, Ciorbesti Gathering, Periferic, Electrees, La Smalah Festival si a cantat in deschiderea unor artisti precum Faithless, Amon Tobin, Bonobo, Recoil, Kode9, Jazzanova, Dj Food, Robot Koch si Mr.Meeble.

Despre AKIM

"MEET GUSTAV" este primul proiect solo a lui Akim, lansat pe 18 octombrie 2011.

Despre UNLOCKA

Calin si-a inceput activitatea de DJ la inceputul anului 2005 mixind drum&bass sub aliasul de KidlazY. Au urmat cativa ani buni de explorari pe marginea experimentala a muzicii electronice, perioada ce si-a lasat adanc amprenta in stilul sau de a mixa. In anul 2008, din dorinta de a-si largi orizonturile muzicale abordate, Calin se reinventeaza ca DJ. Asa apare Unlocka. Sub acest alias a mixat deopotriva glitch, dubstep si drum&bass, insa nu s-a ferit nici de la Fidget, Breaks sau House atunci cand a simtit nevoia. In decursul anilor a mixat alaturi de nume precum Doctor P, Al Haca, Cookie Monsta, Propa Tingz, Tomb Crew, Zombie Disco Squad, Belladonna Killz, Kid 606, Tech Itch, Black Sun Empire, Silent Strike, Gojira si multi altii.