FOTOGALERIE Cadouri primite de familia Ceausescu

de Cosmin Navadaru     HotNews.ro
Sâmbătă, 4 februarie 2012, 19:42 Life | Prin oraş


Mai multe obiecte ce au apartinut cuplului Ceausescu au putut fi vazute anul acesta in Bucuresti, la Ateneul Roman si la Palatul Cesianu-Racovita, in cadrul expozitiei "Epoca de Aur": blanuri de tigru si leopard, un stilou Pilot Elite (primit cu ocazia vizitei oficiale in Japonia in 1975), un vas (primit in cursul unei vizite in RDG), o caseta de bijuterii decorata cu sidef (primita in dar de Elena Ceausescu, anii '70), titluri purtate de Nicolae Ceausescu la ocaziile oficiale.

Obiectele au fost vandute la licitatie zilele trecute, la Casa de Licitatii Artmark, cele mai apreciate fiind un iac de bronz (oferit lui Nicolae Ceausescu de catre Mao Tsedong in anii '70 - 12.000 Euro) si o pereche de porumbite din argint aurit si emailat (daruita lui Nicolae Ceausescu de catre sahul Iranului Reza Pahlavi in 1977 - 7.500 Euro).Cadouri luxoase primite de cuplul Ceausescu (click pe poza pentru a vedea fotogaleria)

Fotogalerie: Cadouri primite de familia Ceausescu
Vas Kaiser Marina, pictat cu irisi, designer Karl Nossek, primit in dar de Nicolae Ceausescu in anii '70 (pret de pornire 120 Euro - adjudecat 450 Euro) - Realizat la manufactura Kaiser Marina din Germania dupa desenele ilustratorului Karl Nossek, vasul a apartinut dictatorului Nicolae Ceausescu, care l-a primit cadou, probabil in cursul unei vizite in RDG, fapt dovedit de certificatul nr. 0001399, emis de APPS la 7 octombrie 1999.

Iac de bronz, statueta de protocol facuta cadou lui Nicolae Ceausescu de catre Mao Tsedong in anii '70 (pret de pornire 300 Euro - adjudecat 12.000 Euro) - Mao Tsedong, liderul comunist al Chinei, i-a daruit lui Nicolae Ceausescu, in timpul vizitei pe care acesta din urma a intreprins-o in China, acest iac din bronz, simbol al bogatiei agricole a tarii. APPS certifica prin documentul nr. 0001397, emis la 7 octombrie 1999, provenienta obiectului.

Pereche de porumbite din argint aurit si emailat, daruita lui Nicolae Ceausescu de catre sahul Iranului Reza Pahlavi in 1977 (pret de pornire 1.200 Euro - adjudecat 7.500 Euro) - Perechea de porumbite i-a fost daruita lui Nicolae Ceausescu de catre sahul Iranului, Reza Pahlavi, in timpul vizitei oficiale din 1977. Realizati din argint aurit si emailat in tehnica cloisonne, paunii se remarca prin gratiozitatea formei si delicatetea cromaticii. Certificatul nr. 0001123 emis de APPS la data de 5 octombrie 1999 atesta faptul ca obiectele au apartinut lui Nicolae Ceausescu.

Stilou Pilot Elite, primit cadou de Nicolae Ceausescu cu ocazia vizitei oficiale in Japonia in 1975, in cutie originala (pret de pornire 2.000 Euro - adjudecat 3.750 Euro) - Stiloul, un produs Pilot Elite de cea mai buna calitate, i-a fost oferit in dar lui Nicolae Ceausescu cu ocazia vizitei in Japonia din 1975 si facea parte dintr-o adevarata colectie de instrumente de scris, descoperita dupa prabusirea comunismului. Se pastreaza in cutia originala si are inscriptia "Romania-Japan 1975". Certificatul nr. 0000675 eliberat de APPS la 10 august 1999 dovedeste ca obiectul i-a apartinut lui Nicolae Ceausescu.

Caseta de bijuterii decorata cu sidef, primita in dar de Elena Ceausescu, anii '70 (pret de pornire 400 Euro - adjudecat 600 Euro) - Sideful este materia prima cu care a fost placata aceasta caseta confectionata din lemn, pentru bijuterii, primita in dar de Elena Ceausescu. Interiorul este ornat cu catifea. APPS a eliberat certificatul cu nr. 0000494 la data de 9 august 1999 care atesta ca obiectul a apartinut familiei Ceausescu.

Set de 4 titluri de onoare emise in timpul Republicii Populare si Republicii Socialiste Romania, anii '50-'80 (pret de pornire 800 Euro - adjudecat 900 Euro) - Cele patru titluri reprezinta cele mai inalte distinctii acordate in timpul regimului comunist. Piesa care domina ansamblul este "Erou al Republicii Socialiste Romania", titlul de onoare suprem instituit in 1971 din care, pana in 1989, s-au acordat doar 32 de exemplare (din care 4 a primit Nicolae Ceausescu, iar 2 Elena Ceausescu; au mai primit Dumitru Prunariu, Gheorghe Maurer, Emil Botnaras). Din metal aurit, decorat cu pietre pretioase, acest titlu era purtat de Nicolae Ceausescu in toate ocaziile oficiale. In partea de jos se afla o alta raritate, "Erou al noii revolutii agrare", distinctie instituita in ultimii ani ai regimului comunist, din care s-au acordat doar putine exemplare. In partile laterale se gasesc cele doua variante ale distinctiei "Erou al muncii socialiste", in stanga modelul RPR, in dreapta cel RSR.

Set unicat de doua discuri-omagiu, adresat cuplului Ceausescu, realizat de Uniunea Compozitorilor din Romania, cutie originala, 1984 (pret de pornire 250 Euro - neadjudecat) - Toate uniunile de creatie si-au adus contributia la promovarea cultului personalitatii cuplului Ceausescu. In cazul de fata, Uniunea Compozitorilor a imprimat un set unicat format din doua discuri de vinil, ale caror piese muzicale erau dedicate celor doi dictatori.

Blana de tigru, din 6 piese, cadou de protocol primit de cuplul Ceausescu, anii '80 (pret de pornire 1.800 Euro - adjudecat: 4.000 Euro) - De la jumatatea anilor '70, vizitele oficiale pe care Nicolae Ceausescu le-a intreprins in Asia si Africa se inmulteau, din considerente economice dar si datorita admiratiei pe care acesta o avea fata de regimurile dictatoriale respective. Blana a sase pui de tigru a fost folosita pentru realizarea acestui cadou care a magulit vanitatea atat a celui care oferea, cat si a celui care primea darul.

Blana de leopard, cadou de protocol primit de cuplul Ceausescu, anii '80 (pret de pornire 1.200 Euro - adjudecat 3.750 Euro) - Blana de leopard i-a fost oferita lui Nicolae Ceausescu in timpul unei vizite oficiale intreprinse in Africa. Romania importa din tarile africane materii prime pentru industria siderurgica si exporta in special armament.Obiecte semnate de Nicolae Ceausescu (click pe poza pentru a vedea fotogaleria)

Fotogalerie: Obiecte semnate de Nicolae Ceausescu
Felicitare de Anul Nou semnata de Nicolae Ceausescu, nedatata (anii '80) (pret de pornire 200 Euro - neadjudecat) - Felicitarea cuprinde semnatura olografa a lui Nicolae Ceausescu, scrisa cu cerneala neagra, si are alaturata o reproducere color de mici dimensiuni dupa pictura lui Stefan Luchian, "Anemone".

Felicitare de Anul Nou, trimisa de Nicolae Ceausescu lui Manea Manescu, nedatata (anii '70) (pret de pornire 100 Euro - adjudecat postlicitatie) - Felicitarea de Anul Nou i-a fost trimisa lui Manea Manescu, inalt demnitar al regimului comunist, prim-ministru intre 1974-1979, de catre Nicolae Ceausescu si pastreaza semnatura olografa a acestuia.

Felicitare cu ocazia aniversarii a 41 de ani de revolutie socialista, trimisa de Nicu Ceausescu, 1985 (pret de pornire 50 Euro - neadjudecat)

4 felicitari adresate lui Manea Manescu, de catre Nicolae Ceausescu si Poliana Cristescu, anii '80 (pret de pornire 50 Euro, adjudecat 50 Euro) - Felicitarile tiparite au fost trimise lui Manea Manescu de catre Nicolae Ceausescu cu ocazia zilei de 1 Mai pentru a-l felicita cu prilejul implinirii varstei de 68 de ani; felicitarea olografa era adresata aceluiasi destinatar de catre Poliana Cristescu, sotia lui Nicu Ceausescu si presedinta Consiliului National al Pionierilor. Felicitarile se prezinta sub forma unor carti de vizita.

Fotografie portret a lui Nicolae Ceausescu, autografiata, anii '60 (pret de pornire 250 Euro - neadjudecat) - Nicolae Ceausescu a fost imortalizat in aceasta fotografie, in anul 1965, anul in care a preluat puterea, devenind Secretarul General al Partidului Muncitoresc Roman. Semnatura este olografa, scrisa cu cerneala neagra.

(Sursa descrierilor pentru obiectele expozitiei si licitatiei: artmark.ro)


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8053 vizualizari

 • +6 (6 voturi)    
  propunere (Sâmbătă, 4 februarie 2012, 20:18)

  MirceaA [utilizator]

  sa se faca o expozitie si cu cadourile primite de Nastase.
  • +3 (3 voturi)    
   cu deosebire (Sâmbătă, 4 februarie 2012, 21:45)

   baltaretu [anonim] i-a raspuns lui MirceaA

   cadourile primite de Ceausescu sunt in mina poporului (pentru ca nu avea casa unde sa le duca), pe cand cadourile primite de Nastase sunt la familia sa pentru ca are unde sa le tina, o casa cu corn si oua de PSD-isti
  • 0 (0 voturi)    
   pentru voi, astia imaculati... (Duminică, 26 februarie 2012, 21:37)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui MirceaA

   Numai Poteras a furat incomparabil mai mult, asa ca...Ma mir insa cum de nu-l prinde DNA-ul, ca-l tot urmareste de cativa ani... :)
 • +3 (3 voturi)    
  ASTEPT CU NERABDARE SA VAD (Sâmbătă, 4 februarie 2012, 21:24)

  pointless man [utilizator]

  furnalul care face cafea si cuptorul Siemens-Martin care prajeste pui, ambele trimise cadou de lingaii imbecili de la Combinatul Siderurgic Resita (colective intregi de ingineri si tehnicieni au muncit din greu la ele).

  Insa cel mai mirlanesc dintre toate a fost primit de la Vietnamul comunist: o casca militara americana si doua pusti de asalt de aceeasi origine. Le-am vazut personal la muzeu si mi s-au parut o demonstratie perfecta a primitivismului ambelor parti: "cadorisantul" si "cadorisitul". Prapastia spiritului !
  • 0 (0 voturi)    
   // (Duminică, 5 februarie 2012, 19:37)

   cocos [anonim] i-a raspuns lui pointless man

   Cred ca nu scriai la feld daca ai fi trait in Vietnam pe vremea razboiului.(editat de HotNews.ro)
 • -2 (2 voturi)    
  Disperatilor (Duminică, 5 februarie 2012, 7:25)

  Parerea mea [anonim]

  Saracie! Foamea de bani si lacomia fara limite va face sa vindeti, la 22 de ani dupa ce i-ati ciuruit la Targoviste, obiectele ceausestilor. Dupa ce ati vandut tot ce se putea vinde din Romania, dupa ce ati distrus tot ce altii au construit din greu, ati scos la mezat si niste kitchuri, prezentandu-le drept obiecte de valoare, evaluate la mii de euro.
  Este recunoscut prostul gust al ceausestilor, avandu-si originea in originile lor. Vorba comerciantilor: "nu-i prost ala care cere, ci ala care da"
 • 0 (0 voturi)    
  cadouri (Duminică, 5 februarie 2012, 19:41)

  cocos [anonim]

  Care lege, din care tara, permite confiscarea cadourilor?
  • 0 (0 voturi)    
   valentine tu esti ori e nicu? (Marţi, 14 februarie 2012, 16:04)

   stefan2008 [utilizator] i-a raspuns lui cocos

   De ce nu mergi tu in Coreea de Nord si sa ramai acolo asa ... in amintirea lu' tactu?
 • +1 (1 vot)    
  Care aur? (Marţi, 7 februarie 2012, 17:55)

  Anonim [anonim]

  Epoca de aur? Mai degraba epoca de plumb! Cea mai trista epoca din istoria Romaniei! Nu vom uita niciodata cum am fost terorizati de Securitate, si flaminziti!
 • 0 (0 voturi)    
  // (Marţi, 8 mai 2012, 17:42)

  tudor [anonim]

  bine am inteles cu toti ce a facut dar insa de ce i se vand toate cadourile acestea
 • 0 (0 voturi)    
  // (Marţi, 8 mai 2012, 18:13)

  tudor [anonim]

  bine am inteles si stim cu toti ce a facut; dar cadourile primite apartin familiei ceusescu in acelasi timp ii revin familiei ceusescu sunt obiecte si lucruri care nu sunt furate sau luoate cu forta de ce se vind
  ? cine are dreptu asupra unor obiçecte care nu apartin statului roman si nici a unei instituti private.cu dtrept se vind la licitatie si daca se vinnd unde ajung bani respectivi?oare de asta asa zisi procomunisti dupa revolutie au vindut toata industria romaniei ca a fost a familiei ceausescu.//ceausestii ce au avut nu afost a lor,casele unde ei au locui erau trecute in patrimoniu de stat imbracamintea majoritatea au fost primite cadouri ce drepturi aveti sa vindeti ce nu va apartine?(editat de HotNews.ro)
 • 0 (0 voturi)    
  sa fie pace (Miercuri, 30 mai 2012, 20:15)

  tudor [anonim]

  au trecut mai mult de 20 de ani de la disparitia celor 2 ceausisti si totusi se mai vorbeste ca de o prezenta a lor.eu nu am fost niciodata membru de partid sin in momentu de fata traesc in alta tara din europa, urmaresc forte mult tot ce se intampla in romania,fratilor romanilor aceste 2 persanaje care au fost asasinte in '89 nu au avut absolut nimic sub propietatea lor ei nu au avut nici un fel de propietate personala si tot ce sa gasit la ei au fost cadouri sau lucruri primite,


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by