Trupa de gothic metal Moonspell este noul nume confirmat pentru B'estfest Summer Camp 2012, informeaza organizatorii (Emagic). Festivalul se va desfasura la B'estfest Park, pe malul lacului Pasarea din Tunari, in perioada 6-8 iulie. Printre formatiile care vor urca pe scena se numara Garbage, Caro Emerald si Obituary.

MoonspellFoto: Emagic

Moonspell este una dintre cele mai cunoscute trupe de gothic metal din lume, stilul sau fiind recunoscut pentru amestecul de influente black metal, doom metal si dark metal.

Originara din Portugalia, Moonspell s-a format in anul 1992, primul EP intitulat Under the Moonspell fiind lansat doi ani mai tarziu. La scurta vreme de la debut, trupa a devenit una dintre cele mai cunoscute reprezentante ale curentului metal din Portugalia, fiind de altfel una dintre primele trei trupe rock ce au reusit sa ocupe cele mai inalte pozitii in clasamentele portugheze, celelalte fiind Metallica si Iron Maiden.

Trupa si-a consolidat rapid pozitia de lider in tara natala, reusind treptat sa se impuna si pe scena internationala. Moonspell a lansat de-a lungul timpului 8 albume de studio, fiind premiata in repetate randuri pentru vanzari record. Pe 27 aprilie 2012, trupa va lansa cel de-al noualea material, intitulat Alpha Noir. Acesta va fi disponibil inclusiv intr-o editie limitata, alaturi de un alt album creat in antiteza (dupa cum declara membrii trupei), numit: Omega White. Cele doua lansari vor fi urmate de un nou turneu mondial ce-i va aduce de aceasta data pe Fernando Ribeiro (voce), Ricardo Amorim (chitara), Pedro Paixao (chitara/clape), Miguel Gaspar (tobe) si Aires Pereira (bass) si in Romania, la B'ESTFEST Summer Camp.

Moonspell se alatura celor de la Kreator, Meshuggah si Obituary ce vor concerta anul acesta in cadrul B'ESTFEST Summer Camp pe scena dedicata exclusiv muzicii rock. Mai multe informatii despre editia din acest an a festivalului sunt disponibile pe site-ul oficial, www.bestfest.ro, precum si pe conturile de Facebook si Twitter ale evenimentului.

Abonamentele pentru cele trei zile de festival pot fi achizitionate cu 20% reducere din pretul intreg atat online, de pe www.myticket.ro, cat si din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, promotia early bird fiind disponibila pana la data de 15 martie. Odata cu finalizarea programului, vor fi puse in vanzare si biletele de o zi.