​Pulp, una dintre cele­­ mai apreciate trupe britanice de rock alternativ, concerteaza vara aceasta in cadrul B’estfest Summer Camp, informeaza organizatorii. Festivalul se va desfasura in perioada 6-8 iulie, la B’estfest Park, pe malul lacului Pasarea din Tunari. In cadrul evenimentului vor mai concerta Garbage, Caro Emerald, Selah Sue, The Qemists, Milow, Andy C, Mala Vita, Meshuggah, Obituary, Kreator si Moonspell.

PulpFoto: myspace.com/jarviscockerpulp

Originara din Sheffield, Marea Britanie, Pulp a cunoscut succesul in anii ’90, prin lansarea albumelor „His’n’Hers” si „Different Class”, numele sau devenind in scurt timp sinonim cu britpop, un nou curent muzical care in doar cativa ani avea sa se bucure de o raspandire impresionanta si dincolo de granitele regatului britanic. De altfel, Pulp a fost unul dintre pionierii acestei miscari, alaturi de alte nume precum Blur sau Oasis, stilul trupei remarcandu-se printr-un mix ingenios de ritmuri pop-rock cu influente disco si versuri in stilul „kitchen sink drama” (curent cultural regasit nu doar in muzica, ce aduce in prim plan problemele familiale ale tinerilor).

De-a lungul timpului, Pulp a lansat 7 albume de studio, 10 compilatii, 25 de single-uri si 20 de videoclipuri. Printre cele mai cunoscute piese ale formatiei se numara "Common People”, „Disco 2000”, „Something Changed”.

Membrii trupei - Jarvis Cocker (voce, chitara), Russell Senior (vioara, chitara), Candida Doyle (clape), Mark Webber (chitara), Steve Mackey (bass) si Nick Banks (tobe) - au decis in 2002 sa porneasca pe drumuri separate. Jarvis Cocker s-a dedicat carierei solo, lansand o serie de albume apreciate de public si de critici deopotriva, dar si un proiect in colaborare cu o parte dintre membrii Radiohead, alaturi de care s-a implicat si in realizarea coloanei sonore a filmului „Harry Potter si Pocalul de Foc”. Candida Doyle si-a continuat si ea drumul muzical, participand inclusiv la o parte dintre proiectele lui Jarvis, in timp ce Steve Mackey s-a concentrat mai mult pe partea de studio, producand piese pentru o serie de artisti noi precum M.I.A, Florence and the Machine sau Bromheads Jacket.

Anul 2011 a venit cu o surpriza pentru fanii Pulp, trupa anuntandu-si aparitia in cadrul festivalurilor Isle of Wight si Wireless din Marea Britanie. A urmat o vara incarcata de concerte, trupa fiind capul de afis al unora dintre cele mai cunoscute festivaluri europene, printre care Glastonbury (UK), Sziget (Ungaria), Exit (Serbia), T in the Park (Scotia), Melt! (Germania), Dour (Belgia), Heineken Open’er (Polonia), Way Out West (Suedia), Leeds si Reading (Marea Britanie). Pentru 2012, trupa si-a anuntat deja participarea in cadrul celebrului festival Coachella din SUA si, tot anul acesta, pentru prima data in cariera trupei, Pulp va ajunge si la Bucuresti, la B’estfest Summer Camp.

Vezi aici site-ul trupei Pulp.

B’estfest Summer Camp se va desfasura anul acesta in perioada 6-8 iulie, abonamentele pentru cele trei zile putand fi achizitionate cu 20% reducere din pretul intreg atat online de pe www.MyTicket.ro, cat si din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu si retelele afiliate MyTicket. Promotia „early bird” este valabila pana la data de 15 martie. Dupa finalizarea programului vor fi puse in vanzare si biletele de o zi. Mai multe informatii despre editia din acest an a festivalului sunt disponibile pe site-ul oficial, www.bestfest.ro, cat si pe conturile de Facebook si Twitter ale evenimentului.