Programat in perioada 29 iunie-1 iulie, la Romexpo, parcarea C, festivalul Rock The City aduce in fata bucurestenilor 15 formatii, printre acestea aflandu-se Guns N'Roses, Machine Head, The Cult, Ugly Kid Joe, Godsmack, Saxon, Within Temptation, Lost Prophets, Pentagram si Sweet Savage, arata un comunicat remis redactiei HotNews.ro.

Rock the City - Ziua 2Foto: Bety Blagu / HotNews.ro

Guns N'Roses va veni pentru a doua oara in Romania (Guns N' Roses a mai concertat la Romexpo, in 2010). In cadrul spectacolului vor fi incluse piese care nu au fost cantate pana acum live.

Grupul american Machine Head va fi pentru prima oara in Romania. Deschizator de drumuri pe scena metalica la mijlocul anilor '90, Machine Head este considerata una dintre cele mai energice trupe live.

Black Label Society, grup format la initiativa fostului chitarist din formatia lui Ozzy Osbourne, Zakk Wylde. Este o alta premiera pentru Romania si, in acelasi timp, o ocazie de a vedea la lucru unul dintre cei mai importanti chitaristi din istoria muzicii rock.

Ugly Kid Joe este un nume care imediat este asociat cu "Everything About You" si "Cat's In The Cradle", hituri din prima parte a anilor '90, iar publicul de sex feminin vor avea ocazia sa-l vada la lucru pe unul dintre sex simbol-urile muzicii rock, solistul vocal Whitfield Crane.

Grupul britanic Saxon este si el un punct de atractie al festivalului. Reunita in jurul solistului Biff Byford, trupa are deja statutul de grup etalon in sfera heavy metal.

Pe langa aceste nume mari, vor mai fi prezente si multe alte trupe de renume precum The Cult, Godsmack (premiera pe scenele din Romania), Within Temptation, Lost Prophets, Pentagram si Sweet Savage. In plus, alte cateva formatii sunt pregatite pentru a se alatura acestui eveniment si vor fi anuntate in scurt timp.

Desi s-a vorbit in ultimele zile despre posibila prezenta a unor nume ca The Offspring, Faith No More sau Ozzy & Friends in cadrul Rock The City 2012, organizatorii nu au confirmat acest lucru in cadrul conferintei de presa desfasurate miercuri, 7 martie. Pe pagina de facebook a trupei The Cult este mentionat in continuare un concert Faith No More in Romania. Line-up-ul festivalului Rock The City este inca incomplet, ultimele formatii urmand sa fie anuntate in perioada urmatoare.

Biletele se vor pune in vanzare in exclusivitate prin Eventim si se vor putea cumpara din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti si online pe www.eventim.ro. Eventim recomanda achizitionarea biletelor numai din locurile autorizate Eventim si prin organizatorul Festivalului, East European Events si Marcel Avram in colaborare cu D&D East Entertainment.

Nu vor exista bilete valabile pentru o singura zi, ci doar abonamente. Conform iconcert.ro, abonamentele vor fi disponibile incepand de miercuri, 7 martie, de la ora 16:00, la urmatoarele preturi:

  • Normal Circle: 180 lei
  • Gold Circle: 270 lei
  • VIP: 450 le

Accesul publicului, se va face astfel:

  • vineri (29 iunie), la ora 13:00
  • sambata (30 iunie), la ora 12:00
  • duminica (1 iulie), ora 12:00

Orele de incepere a concertelor vor fi urmatoarele

  • vineri (29 iunie), ora 15:00
  • sambata (30 iunie), ora 13:00
  • duminica (1 iulie), ora 13:00.