Skindred si Tristania sunt cele mai noi nume confirmate in cadrul B’ESTFEST Summer Camp, informeaza organizatorii. Festivalul se va desfasura in perioada 6-8 iulie, in cadrul B'estfest Park, pe malul lacului Tunari, iar pe scena vor mai urca trupe ca Garbage, Pulp, Stanton Warriors, Modestep Live si Dope D.O.D., Kreator, Moonspell, Obituary sau Messugah.

TristaniaFoto: Emagic

Tristania este considerata una dintre primele trupe de metal gotic. S-a infiintat in 1996, in Stavanger, Norvegia, in urma destramarii trupei Uzi Suicide. In 1997, Tristania a lansat primul album, intitulat Widow's Weeds. Un an mai tarziu a aparut Beyond the Veil, considerat cel mai bun album al celor de la Tristania.

Dupa World Of Glass (2001), albumul Ashes (2005) i-a indepartat pe cei de la Tristania de la un sound gotic la un stil mult mai apropiat de genul progresiv. Illumination (2007) a fost inregistrat cu ajutorul unui cvartet de coarde, fapt care a adus si o schimbare de ritm fata de Ashes.

Dupa numeroase modificari de componenta, in prezent Tristania inseamna Anders Høyvik Hidle (chitara, voce), Østen Bergøy (voce), Mariangela "Mary" Demurtas (voce), Ole Vistnes (Bas), Kenneth Olsson (tobe), Einar Moen (sintetizator).

Dupa concertul sustinut in 2009 la Artmania (Sibiu), Tristania va concerta si in Romania, la B'estfest, pe 8 iulie.

Formata spre finalul anilor '90, Skindred este o trupa galeza alcatuita din 4 membri - Arya Goggin (tobe), Benji Webbe (voce), Dan Pugsley(bass) si Mikeydemus (chitara). Trupa s-a bucurat de succes inca de la primul sau album, intitulat "Babylon", piese precum "Nobody", "Preasure" sau "Selector" devenind adevarate hituri.

Cu trecerea timpului, sound-ul trupei a evoluat considerabil, astfel ca piesele de pe „Union Black”, cel mai recent material discografic ce a fost lansat in luna aprilie a anului trecut, au fost imbogatite cu influente notabile de dubstep, hip hop si chiar drum and bass. Datorita show-urilor live explozive, trupa a devenit o prezenta constanta in line-up-ul unor festivaluri precum Download, Boardmasters, Wacken Open Air sau Sonisphere, urmand ca anul acesta Skindred sa-si treaca in agenda si B’estfest Summer Camp, unde va fi prezenta pe data de 8 iulie.

Biletele pentru B’estfest Summer Camp pot fi achizitionate pana pe data de 15 martie in promotia "earlybird" la pretul de 215 lei (abonamentele de 3 zile), respectiv 95 lei (biletele de o zi), la care se adauga si un voucher de 10 lei pentru cei care doresc acces in camping. Acestea pot fi achizitionate online de pe www.MyTicket.ro sau din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului si din retelele afiliate MyTicket.

Programul festivalului va fi completat cu noi nume in perioada urmatoare, mai multe informatii despre editia din 2012 a B’estfest Summer Camp fiind disponibile atat pe site-ul oficial, www.bestfest.ro, cat si pe conturile de Facebook si Twitter ale evenimentului.