Ziua Nationala a Irlandei, 'St. Patrick's Day', a fost sarbatorita sambata, la Bucuresti, in Centrul Vechi, printr-un spectacol desfasurat in zona Lipscani-Smardan, in imediata vecinatate a BNR. Pe scena amplasata special pentru acest eveniment au urcat, de-a lungul zilei, artisti romani, irlandezi si maghiari, care sarbatoresc Ziua Irlandei cu cantece si dansuri, evocand buna dispozitie si spiritul vesel si 'verde' caracteristic irlandezilor. "Programul zilei" a inclus o mini-parada care a "cutreierat" stradutele principale ale Centrului Istoric in ritmuri de tobe si cimpoaie si spiridusi care au "animat" zona, oferindu-le trecatorilor cate un trifoi sau tricolor pictat pe obraz.

Flashmob LispcaniFoto: Hotnews

In jurul orei 17:00, pe scena au urcat cursantii Scolii de Dans Anne Marie Cunningnam (membrii ai trupelor Celtic Fire - Tasnad - Satu Mare, Tir na nOg - Miercurea Ciuc, The Sky - Iasi si Irish Way - Bucuresti) care si-au demonstrat talentul in arta dansului traditional irlandez ( instructori - Anne Marie Cunningnam -fosta dansatoare Riverdance).

Invitati speciali ai Ambasadei Irlandei la Bucuresti au fost irlandezii de la The Amazing Apples, care au incantat asistenta cu muzica traditionala irlandeza.

Incheierea spectacolului a fosti lasata in seama 'Berilor Negre' (Blackbeers) care, pe ritmuri de rock celtic si influente irish-punk, au pus la incercare gustul si apetitul pentru bere.