Un nou record ar urma să fie înregistrat marţi, la Bucureşti, când organizatorii Mariage Fest şi-au propus să realizeze cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă.

Actualul record la acest capitol aparţine olandezilor, care, în decembrie 2009, au realizat o trenă lungă de 2.488 de metri, potrivit Agerpres.

Marţi, organizatorii manifestării vor încerca să realizeze o rochie de mireasă cu o trenă lungă de 2.750 de metri.

Rochia va avea 4.700 metri de tafta, 10,5 metri de tafta mătase jakard, 45 metri de căptuşeală, 5,5 metri corset din dantelă chantilly pe care s-au cusut perle de 2,2 milimetri, mărgele de diverse dimensiuni, paiete de şase milimetri.

Pentru realizarea rochiei au fost folosite 1.857 ace de cusut, 150 de papiote de aţă de cusut şi au fost necesare 100 de zile de lucru.

Pentru a fi cât mai vizibilă şi mai uşor de măsurat, trena va fi legată de un balon cu aer cald, care va fi ridicat prima dată la ora 17,00; a doua ridicare va avea loc la ora 19,30.

Odată cu cea de-a doua ridicare, traseul fântânilor din zona Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei va fi luminat cu 300 de torţe, făclii, skyrose şi jocuri de artificii.