Formatia Vama isi va lansa noul album, intitulat "2012", in cadrul unui concert ce va avea loc pe 28 mai, la Sala Palatului, informeaza un comunicat remis redactiei. Materialul discografic reuneste 14 cantece.

trupa VamaFoto: Dragos Lumpan

“Pentru noi acest album inseamna foarte mult. Mai mult dacat un material musical, este o optiune. Aceea de a face muzica in care credem. Nu e usor in vremurile noastre, dar este extrem de important sa fii multumit si impacat cu ceea ce creezi. Asa ca putem spune cu mana pe inima ca asta este muzica pe care stim si vrem s-o facem. Fara compromisuri. Si cu multa speranta", spune Tudor Chirila despre noul material Vama.

"A fost o munca de trei ani de zile. Sunt cantece la care am lucrat si cate doua luni. Trei ani in care Vama s-a sudat, s-a consolidat, relatiile muzicale s-au intarit si noi am evoluat. Roadele ar trebui sa le culegem acum, la lansarea acestui material catre public.

Este un moment de schimbare muzicala, este un nou inceput. Iubirea, speranta, increderea, visele, fricile sunt tot acolo, dar ne uitam altfel catre ele. Din locul in care am ajuns impreuna. Cand unii cred ca lumea se apropie de sfarsit noi credem ca ea trebuie sa inceapa. Pentru toate astea, pentru momentul de acum, albumul nostru se va numi simplu: 2012.”

Albumul este produs de Vama si Agentia de Vise si va include single-urile “Cantec de gasit” si “Copilul care alearga catre mare”. Clipul piesei Copilul care alearga catre mare a fost lansat in toamna lui 2011 si beneficiaza de prezenta lui Victor Rebengiuc.

Cu ocazia lansarii programate pe 28 mai, la Sala Palatului, formatia promite un "spectacol-poveste": “Incercam sa punem in joc toate resursele creative care sa dea forta vizuala muzicii noastre. Concepem un show care sa fie mai mult decat un concert: o poveste. Ne vom folosi de tot arsenalul din dotare: lumini, video, momente de teatru, dans. Publicul va pleca de la acest eveniment cu imagini foarte puternice intiparite pe retina. Va fi mai mult decat divertisment.” (Tudor Chirila)

Biletele au fost puse deja in vanzare si se gasesc online pe www.eventim.ro, www.bilete.​ro, www.biletoo.ro, www.​myticket.ro, www.vreaubilet.ro, la casa de bilete Sala Palatului, in librariile Carturesti, Humanitas, Diverta, Adevarul, Mihai Eminescu, in magazinele Domo, Germanos, Orange, Vodafone, Muzica, la oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro.

Cadou pentru fanii de pe Facebook

Odata cu lansarea noului album, Vama pregateste multe surprize pentru fanii de pe Facebook. Pentru inceput, formatia a pus la dispozitia acestora 300 de bilete cu discount de 20%. Astfel, fiecare fan Vama de pe Facebook poate descarca un cod unic pe care il poate folosi pentru cumpararea unui bilet cu discount de pe www.eventim.ro.

Componenta formatiei Vama: Tudor Chirila – voce, Eugen Caminschi – chitara, Gelu Ionescu – clape, Lucian Cioarga – tobe, Dan Opris – bass. Informatii despre noul album si despre concertul de lansare vor fi disponibile pe www.facebook.com/VamaMusic si www.vamamusic.ro.