Legendara trupa rock Status Quo va concerta la Sala Palatului din Capitala pe 17 octombrie, informeaza organizatorii. Fanii vor avea sansa de a asculta piese celebre ale trupei, dar si noi compozitii extrase de pe cel mai recent album, Quid Pro Quo, lansat anul trecut. Status Quo a intrat in Cartea Recordurilor in 1991 (dupa patru spectacole sold out sustinute in doar in 11 ore si 11 minute) si este trupa cu cele mai multe albume prezente in British Albums Chart dupa The Rolling Stones.

Status QuoFoto: Emagic

Avandu-si originile in trupa rock The Specters, infiintata la inceputul anilor '60, Status Quo si-a definitivat in 1967 componenta si noua indentitate muzicala. Anii '70 au marcat inceputul in forta pentru Status Quo, trupa lansand mai multe albume si hituri precum "Caroline", "Down, Down" sau "Rockin' All Over the World", ce i-au asigurat prezenta in cartile de istorie a rock-ului britanic.

Status Quo a cantat in fata reprezentantilor Casei Regale in 1982, in cadrul unui concert caritabil sold-out la care a luat parte Printul Charles. Trei ani mai tarziu, in 1985, Status Quo a dat startul concertului Live Aid, piesa "Rockin' All Over the World" devenind imnul evenimentului. In 1986, a lansat albumul "In the Army Now" care a avut un succes comercial remarcabil, trupa continuand seria reusitelor cu numeroase premiere si recorduri muzicale.

Tot in 1986, Status Quo a reusit performanta de a sustine trei concerte in trei tari diferite - Marea Britanie, Elvetia si Danemarca - in mai putin de 24 de ore. Recordul avea sa fie depasit de aceeasi trupa, pe 21 septembrie 1991, cand Status Quo si-a asigurat prezenta in Guiness Book of Records pentru nu mai putin de patru spectacole sold out sustinute in 11 ore si 11 minute, la Sheffield Arena, Glasgow SE&CC, Birmingham NEC si Wembley Arena, in cadrul turneului de promovare a albumului Rock 'Til You Drop. Acelasi an avea sa aduca membrilor trupei si premiul Brit pentru contributia adusa industriei muzicale.

Status Quo a lansat de-a lungul anilor 29 de albume de studio, 4 albume live, 7 compilatii si 77 de single-uri, numarul total de vanzari depasind 120 milioane de unitati. Status Quo si-a petrecut aproape sapte ani si jumatate in clasamentele britanice (415 saptamani), fiind trupa cu cele mai multe albume prezente in British Albums Chart dupa The Rolling Stones.

Vezi site-ul oficial al trupei Status Quo.

Informatii despre pretul biletelor pentru concertul Status Quo din Romania vor fi disponibile in curand. Eveniment organizat de Emagic.