Celebrul tenor Jose Carreras va concerta in Romania pe 25 mai, la Sala Palatului din Capitala, de la ora 20:00. In cadrul evenimentului, artistul ii va avea ca invitati speciali pe dirijorul David Gimenez si pe soprana Nataliya Kovalova, acompaniati de orchestra Radio din Bucuresti, informeaza organizatorii.

Jose CarrerasFoto: Project Events

De la debutul sau in 1994 alaturi de orchestra NDR din Hanovra, David Gimenez a dirijat peste 200 de orchestre in sali de renume, inclusiv Filarmonica din Viena, Orchestra Simfonica din Londra, Orchestra Filarmonica din Londra, Orchestra din Paris, Filarmonica din Japonia, Orchestra Simfonica din Chicago. In prezent este principalul dirijor al Orchestrei Filarmonice din Bucuresti.

Marii artisti ai lumii au ales sa colaboreze constant cu dirijorul David Gimenez, acesta fiind apaudat pe marile scene ale lumii alaturi de Jos Carreras, Placido Domingo, Roberto Alagna, Angela Gheorghiu si multi altii. In ultimii ani dirijorul David Gimenez a mers alaturi de Jos Carreras, Placido Domingo si Roberto Alagna in diferite turnee in Europa, Asia si America de Sud.

Soprana Nataliya Kovalova este de origine ucraineana si si-a castigat admiratia publicului inca de la debutul sau din 1999 la Opera de Stat din Polonia. Recunoasterea internationala a talentului si vocii sale unice a venit doi ani mai tarziu, in 2001 - dupa ce a interpretat pe scena operei din Dusseldorf roluri precum: Desdemona, Pamina, Mimi, Vitellia si multe altele. Un succes rasunator a avut prin interpretarea rolului Violetta in opera La Traviata (Verdi).

Jose Carreras a debutat ca tenor in 1970, cand a interpretat un rol principal alaturi de Monserrat Caballe, in opera "Lucrezia Borgia" de Donizetti.

Jose Carreras a cucerit lumea prin aparitiile sale alaturi de Placido Domingo si Luciano Pavarotti, in celebrul trio "Cei trei tenori". Concertele in aceasta formula au inceput in 1990 si au fost continuate pana in 2003, cand Luciano Pavarotti s-a retras din cauza unor probleme de sanatate.

Cariera lui Jose Carreras cuprinde peste 60 de roluri interpretare pe marile scene muzicale ale lumii, dar si inregistrari cu mari artisti ce au performat in afara ariei muzicii clasice, precum Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour si Sarah Brightman.

Tenorul a dovedit ca are o personalitate puternica, luptand si invingand leucemia, iar din 1988, dupa recuperarea sa, a infiintat Fundatia Internationala Jose Carreras pentru lupta impotriva leucemiei. Dupa infiintarea fundatiei, a alocat timp pentru strangerea de fonduri, organizand din 1995 gale live la televiziunea din Leipzig si reusind sa stranga pana in prezent, din donatii, peste 71 milioane de euro.

Jose Carreras va sustine in Romania un concert din care nu vor lipsi piesele "La Donna e Mobile" sau "Nessun Dorma".

Preturile biletelor:

  • 1000 lei (categoria VIP)
  • 800 lei (categoria 1)
  • 600 lei (categoria 2)
  • 400 lei (categoria 3)
  • 300 lei (categoria 4)
  • 200 lei (categoria 5) sold out

Tichetele pentru concertul Jose Carreras din Bucuresti (Sala Palatului, 25 mai) pot fi achizitionate de la: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonalds), Magazinele Flanco, Librariile Adevarul, Magazinele Diverta, Sala Palatului, Libraria Eminescu, Magazinul Victoria, Magazinul Muzica, Palatul National al Copiilor, Statia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc sa comande biletele online o pot face de pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, BILETE.ro si MYTICKET.ro. Evenimentul este organizat de Project Events in colaborare cu European Event Service.