​Röyksopp, unul dintre cele mai apreciate nume ale scenei electro internationale, va concerta pe 7 iulie la B’estfest Summer Camp, informeaza organizatorii. Recitalul va avea loc in a doua zi de festival, in aceeasi seara mai urcand pe scena Selah Sue, Milow, Trolley Snatcha, Obituary si Mala Vita. B’estfest Summer Camp se desfasoara in perioada 6-8 iulie, pe islazul Tunari.

RoyksoppFoto: royksopp.com

Röyksopp provine din Norvegia. Alcatuit in 1998, duo-ul este alcatuit din Svein Berge si Torbjørn Brundtland. Dupa ce au experimentat mai multe stiluri ale muzicii electronice, in 2001 cei doi au lansat primul album, „Melody A.M.”, abordand un mix unic de sonoritati, de la ambient si downtempo, la synth-pop si chiar soul-funk. Albumul avea sa ajunga un clasic al muzicii electronice, fiind declarat de catre publicatia norvegiana Verdens Gang drept cel mai bun album al deceniului si inclus de The Guardian in lista celor "1000 de albume pe care trebuie sa le asculti inainte de a muri”.

Röyksopp a devenit rapid unul dintre cele mai premiate nume ale Scandinaviei, trupa castigand de-a lungul timpului nu mai putin de 7 trofee Spellemann (premii ale industriei muzicale norvegiene). Anul 2002 le-a adus membrilor Royksopp si primele nominalizari obtinute in afara tarii de origine. La gala MTV Europe Music Awards trupa a fost prezenta pe lista posibililor castigatori la categoriile Best Nordic Act, Best New Artist, Best Dance Act si Best Video, in cadrul celei din urma obtinand trofeul pentru clipul piesei „Remind Me”. In 2003, trupa a primit o noua nominalizare pentru Best Group, de aceasta data la Brit Awards, iar in 2009 s-a aflat pe lista celor mai bune remixuri selectate pentru un premiu Grammy, cu piesa "The Girl And The Robot (Jean Elan Remix)".

Röyksopp a colaborat de-a lungul timpului cu solisti precum Robyn si Lykke Li. Discografia Röyksopp cuprinde 4 albume de studio: Melody A.M. (2001), The Understanding (2005), Junior (2009), Senior (2010) si 15 single-uri (printre care si "What Else Is There?", "Remind Me", "The Girl And The Robot”, "Happy Up Here” sau "Miss It So Much").

Vezi site-ul oficial Röyksopp.

O noua confirmare la B'estfest Summer Camp este Trolley Snatcha. DJ-ul britanic va mixa in cea de-a doua zi de festival.

Originar din Northampton, Marea Britanie, Trolley Snatcha, pe numele sau real Zack Kemp, este unul dintre cei mai profilici tineri producatori de dubstep ai momentului. A debutat in 2009, cu piesa „The Future”. Inspirandu-se din muzica unor trupe precum Massive Attack, The Prodigy, Slipknot sau Sepultura, Trolley Snatcha si-a creionat un stil exploziv cu care a castigat rapid fani.

In 2011, Trolley Snatcha a fost prezent in cadrul unor festivaluri precum Lowlands (Olanda), Glastonbury (Marea Britanie), Dour (Belgia), Balaton Sound (Ungaria) sau Urban Art Forms (Austria), anul acesta fiind randul Bucurestiului sa-l gazduiasca pentru un show pe care il va sustine pe 7 iulie, la B’estfest Summer Camp. Trolley Snatcha se alatura astfel unor nume precum Andy C, Modestep, Stanton Warriors, line-up-ul editiei din acest an a festivalului incluzand nenumarate alte nume precum Garbage, Pulp, Caro Emerald, Selah Sue, Milow, Skindred, Meshuggah, Mala Vita si multi altii.

B’estfest Summer Camp se va desfasura in zilele de 6, 7 si 8 iulie, in cadrul B’estfest Park (Tunari), printre artistii confirmati pana in prezent numarandu-se si Garbage, Pulp, Caro Emerald, Skindread, Meshuggah sau Modestep.

Biletele sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, pe www.myticket.ro si in retelele afiliate, la pretul de 125 de lei pentru o zi si 265 de lei pentru trei zile, 15 lei fiind valoarea voucherului de camping. Tinerii de pana in 26 de ani beneficiaza de 50% discount din pretul biletului daca vin in „gasca” de 5 persoane, iar copiii mai mici de 12 ani au acces gratuit in prezenta unui adult. Detalii suplimentare despre festival sunt disponibile pe www.bestfest.ro si pe pagina de facebook a evenimentului: www.facebook.com/Bestfest.Romania.