Recomandarile HotNews.ro pentru acest weekend: Expozitia Nationala de Violete Africane si alte Gesneriaceae, Expozitie de carti si afise din interbelic, simultan de tenis, expozitia Second Life in comunism, workshop Nik Bartsch, concertul A Vision of Elvis, concert Tarkovsky Redux (cu Lucian Ban), Festivalul japonez Michi-biraki, Targul de Jucarii, Crosul Universitatii din Bucuresti, concert Apocalyptica, Sa fie balci! (cu Romano ButiQ, Electric Fence si Balkan Commando).

targ de jucariiFoto: Agerpres
  • Vezi mai jos o lista cu evenimentele ce au loc in perioada 11-13 mai, in Capitala.

In perioada 9 mai-9 iunie se desfasoara Festivalul "Luna Bucurestilor" 2012. In aceasta perioada puteti vedea, in cadrul evenimentului, o Expozitie de carti si afise din interbelic (in Sala de protocol a Cercului Militar National).

In perioada 9-13 mai puteti vizita Campionatul si Liga Nationala de Snooker, etapa 5.

In perioada 9-13 mai se desfasoara, la Sala Polivalenta, a IX-a editie a Eros Show.

In perioada 11-13 mai se desfasoara, la Gradina Botanica, Expozitia Nationala de Violete Africane si alte Gesneriaceae. Puteti vedea o gama variata de violete africane, streptocarpusi, sinningii, episcii, kohlerii, chirite si alte genuri din familia Gesneriaceae.

In zilele de 12 si 13 mai se desfasoara Simultanul Romania Joaca Tenis 2012. Evenimentul va cuprinde 32 de turnee, in 22 de orase.

In perioada 12-13 mai se desfasoara a VII-a editie a Targului de bijuterie contemporana Autor, la Sala Dalles din Bucuresti.

In perioada 12-27 mai se desfasoara, la Libraria Carturesti, o serie de Ateliere de ilustratie de carte. Cu mic, cu mare in lumea lui Caragiale (pentru copii intre 6 si 13 ani).

Pana pe 13 mai puteti vizita Expozitie foto "Mandrie si beton", la ICR (Aleea Alexandru nr 38).

In perioada 13-20 mai se va afla in Romania Norman Manea, unul dintre cei mai apreciati prozatori si eseisti romani.

In perioada 12-13 mai se desfasoara, la Muzeul Antipa, targul "Muzeul de haine si bijuterii".

Pana pe 13 mai se desfasoara, la Cinema Studio si Cinemateca Eforie, a XVI-a editie a Festivalului Filmului European.

Pana pe 13 mai puteti vizita, la MTR, expozitia Bisericile Muzeului Taranului (expozitie de fotografie).

Pana pe 14 mai puteti vizita, la MNAC, expozitia Second Life in comunism.

Pana pe 14 mai, la Muzeul Taranului Roman (sala Acvariu), puteti vizita expozitia artistilor Christian Paraschiv si Cristi Gaspar - "UN ANIMAL POLITIC".

Pana pe 15 mai puteti vizita, la Muzeul National de Istorie, exponatul "Engolpionul de la Dinogetia".

Pana pe 27 mai puteti vizita expozitia Arta cositorului in colectiile Muzeului National de Arta al Romaniei.

Pana pe 28 mai puteti vizita, la Libraria engleza Anthony Frost (Calea Victoriei 45), expozitia de fotografie urbana La fata locului. Bucuresti. Cotidian si efemer in 48 de pasi.

Pana pe 3 iunie, la Sala Irina Nicolau a Muzeului Taranului, poate fi vizitata expozitia Muzeul Copilariei - Lumea mica a celui mic.

Pana pe 10 iunie puteti vizita, la Palatul Sutu, intre orele 10-18:00 (luni inchis), expozitia Instrumente medievale de tortura.

Pana pe 7 iulie se desfasoara editia I a Festivalului "Sergiu Celibidache 100".

Pana pe 30 septembrie se desfasoara Stagiunea Muzicala Estivala. Pe 5 mai concerteaza Angely's, iar pe 6 mai - Trompeten Echo (11-13, Gradina Cismigiu).

Vineri, 11 mai

Sambata, 12 mai

Duminica, 13 mai