Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) anunta deschiderea primei expozitii stiintifice interactive pentru copii din Romania - "Xperiment!": 16 experimente, special concepute pentru a oferi o intelegere intuitiva a principiilor mecanicii, ii asteapta pe toti cei pasionati de fizica. Expozitia va fi deschisa zilnic in perioada 14.05 - 30.06 si va fi amplasata in sala Imagika, Grand Cinema Digiplex / Baneasa Shopping City.

Afis XperimentFoto: Asociatia Secular-Umanista din Romania

Proiectul 'Xperiment!' consta in prezentarea unor exponate interactive pe teme de mecanica. Expozitia se intinde pe o suprafata de peste 140 mp si va putea fi vizitata gratuit pe o perioada de 7 saptamani in Sala Imagika, Grand Cinema Digiplex, Baneasa Shopping City.

Exponatele - roata antigravitationala, tunul cu aer, canalele cu ecluze, tunelul aerodinamic etc., ilustreaza principii importante din fizica.

"Ne bucuram ca le putem oferi copiilor un eveniment care le va starni curiozitatea si ¬ speram noi ¬ ii va atrage catre stiinta. Am dorit sa cream un eveniment care sa inspire, invete si implice copiii in mod placut, folosindu-le toate simturile, nu doar capacitatea lor de a se concentra la un discurs. Recomandam parintiilor si profesorilor sa viziteze expozitia alaturi de copii, pentru ca vor avea parte de o experienta inedita," a declarat Miruna Patrascu, Managing Partner Parentime.

"Cunoasterea realitatii incepe in ochiul copilului tau fascinat de ceea ce vede in jurul lui. Adu-l in fata celor 16 exponate si ajuta-l sa gaseasca raspunsuri experimentand de unul singur fortele naturii. Intelegerea poate fi mai captivanta decat misterul!" a declarat Atila Nyerges, presedinte ASUR

Informatii detaliate despre expozitie gasiti pe siteul http://www.xperiment.ro/