Recomandarile HotNews.ro pentru saptamana aceasta: evenimente cu Norman Manea, eveniment pentru ajutorarea actorului Serban Ionescu, "masterclass"-uri in cadrul Festivalului Celibidache 100, Salonul National de Fotografie Turistica, Moartea limbajului: scrierea necrologului limbajelor, Marsul tacerii (pe biciclete), eveniment cu Tiberiu Soare (despre opera L'Elisir d'Amore de G. Donizetti), concerte Aria Urbana, Taraf de Haidouks, Vrelo, Lemon Bucket Orchestra.

Prin orasFoto: Agerpres

Pana pe 15 mai puteti vizita, la Muzeul National de Istorie, exponatul "Engolpionul de la Dinogetia".

Pana pe 20 mai se va afla in Romania Norman Manea, unul dintre cei mai apreciati prozatori si eseisti romani.

In perioada 15-19 mai se desfasoara, la Universitatea Nationala de Muzica, un Masterclass Muzica de Camera (profesor: Helmut Nicolai).

In perioada 16-20 mai se desfasoara, la Universitatea Nationala de Muzica, un Masterclass Contrabas (profesor: Dorin Marc).

In perioada 17-20 mai se desfasoara, la Universitatea Nationala de Muzica, un Masterclass Flaut (profesor: Martin Kofler).

In perioada 17-26 mai, in Pasajul Universitatii, se desfasoara a XV-a editie a Salonului National de Fotografie Turistica.

In perioada 18-20 mai se desfasoara Festivalul Club A.

In perioada 19-20 mai se desfasoara Targul 10 mesteri - 10 ateliere, in intervalul 10.00-18.00, la Muzeul Taranului Roman.

In perioada 19-20 mai se desfasoara ArtFair (in Noaptea alba a Muzeelor) la Green Hours, Calea Victoriei 120.

In perioada 19-27 mai se desfasoara Saptamana Internationala a Muzicii Noi.

Pana pe 27 mai puteti vizita expozitia Arta cositorului in colectiile Muzeului National de Arta al Romaniei.

Pana pe 27 mai se desfasoara, la Libraria Carturesti, o serie de Ateliere de ilustratie de carte. Cu mic, cu mare in lumea lui Caragiale (pentru copii intre 6 si 13 ani).

Pana pe 28 mai puteti vizita, la Libraria engleza Anthony Frost (Calea Victoriei 45), expozitia de fotografie urbana La fata locului. Bucuresti. Cotidian si efemer in 48 de pasi.

Pana pe 3 iunie, la Sala Irina Nicolau a Muzeului Taranului, poate fi vizitata expozitia Muzeul Copilariei - Lumea mica a celui mic.

Pana pe 9 iunie se desfasoara Festivalul "Luna Bucurestilor" 2012. In aceasta perioada puteti vedea, in cadrul evenimentului, o Expozitie de carti si afise din interbelic (in Sala de protocol a Cercului Militar National).

Pana pe 10 iunie puteti vizita, la Palatul Sutu, intre orele 10-18:00 (luni inchis), expozitia Instrumente medievale de tortura.

Pana pe 7 iulie se desfasoara editia I a Festivalului "Sergiu Celibidache 100".

Pana pe 30 septembrie se desfasoara Stagiunea Muzicala Estivala. Pe 5 mai concerteaza Angely's, iar pe 6 mai - Trompeten Echo (11-13, Gradina Cismigiu).

Luni, 14 mai

Marti, 15 mai

Miercuri, 16 mai

Joi, 17 mai

Vineri, 18 mai

Sambata, 19 mai

Duminica, 20 mai