Ovidiu Ioncu-Kempes (fost solist in cadrul trupei Cargo) va concerta alaturi de trupa Rezident Ex, pe 5 august, la Vama Veche, informeaza un comunicat remis redactiei.

Ovidiu Ioncu-KempesFoto: Captura YouTube

Dupa despartirea de Cargo in 2003 si plecarea in Australia (unde s-a angajat ca zugrav), Kempes revine pe scena muzicala din Romania alaturi de un grup format din instrumentisti care au scris istorie in rockul romanesc si rockul international.

Ideea infiintarii Rezident Ex a aparut atunci cand compozitorul si chitaristul Tavi Iepan (fondator al grupului Cargo) si Adrian Popescu (chitarist al aceluiasi grup la inceputul anilor 90) se reintalnesc, intr-un club, din Arad, cu Simona Ioncu. Aceasta ii anunta ca sotul ei, nimeni altul decat Ovidiu Ioncu- Kempes, vocea-emblema a formatiei Cargo, isi doreste sa se intoarca pe scena.

Proiectul unui supergrup din care sa faca parte unii dintre cei mai buni muzicieni romani, risipiti in cele patru zari, dublata de placerea de a canta din nou acasa, a prins repede contur si astfel au inceput inregistrarile pentru un album. El contine piese compuse de Tavi Iepan, unele dintre ele devenite hituri (Povestiri din gara, Brigadierii, Buletin de stiri), altele complet necunoscute marelui public (Catedrala sufletului, Inchis, caz de boala, Camera viselor, Fotografia, Oglinda, Iarna) si va reprezenta desprinderea definitiva de perioada Cargo.

In paralel, pentru a marca acest nou inceput, Tavi Iepan lucreaza al cel de-al doilea album al supergrupului Rezident Ex, cu piese noi, compuse special pentru vocea lui Kempes, la care isi aduc contributia toti membrii grupului.

Trupa respira aerul si istoria rockului timisorean si a locurilor in care componentii traiesc astazi: Adrian Popescu (chitara, inginer de sunet, absolvent S.A.E.) la Paris, Christian Podratzky (bas) la Berlin, Florin Cvasa (percutie) la Timisoara, Ovidiu Ioncu - Kempes (voce) la Brisbane, Tavi Iepan (chitara) la Hamburg. Toti acesti muzicieni au facut parte, de-a lungul anilor, din formatii care au scris istorie in rockul romanesc: Progresiv TM, Pro Musica, Cargo, Neurotica, Metamorf, Abra, Impact. Lor li se adauga chitaristul german Matthias Lange, pe care prietenia cu Tavi Iepan l-a convins sa vina sa cante in Romania.

Primul concert Rezident Ex va avea loc pe 5 august, la Vama Veche, in cadrul festivalului Folk You. Trupa va ramane in tara pana la sfarsitul lunii septembrie.