Cea de-a zecea editie a Festivalului Peninsula se va desfasura intre 23 si 26 august, la Targu Mures, informeaza un comunicat remis redactiei. Primii artisti confirmati sunt ATB, Babylon Circus, Rotfront, New Model Army si Josh Gallahan. Biletele pot fi cumparate la jumatatea preturilor de anul trecut.

Peninsula FestivalFoto: felsziget.ro

Pentru cele patru zile in cadrul festivalului, peninsularii vor plati doar 100 de lei, iar pentru un bilet de o zi, doar 40 de lei. Vanzarea biletelor incepe pe 15 mai in reteaua Eventim, respectiv pe site-ul www.eventim.ro. Oferta este valabila pana pe 1 august, cand pretul abonamentelor devine 140 de lei, iar cel al biletului de o zi, 60 de lei (aceste preturi vor fi valabile si in timpul desfasurarii festivalului).

Organizatorii promit si pentru anul acesta invitati de renume international, alaturi si artisti din Romania si Ungaria.

Printre starurile care se intorc la Peninsula se numara Andre Tanneberger (ATB), din Germania, cunoscut drept unul din gigantii genului trance. ATB a fost responsabil, in trecut, de doua petreceri neincapatoare in Arena Peninsulei. Setul germanului Josh Gallahan va intari oferta excelenta de muzica electronica din acest an.

Francezii Babylon Circus se intorc sa cante pentru fanii celui mai mare festival din Romania, colectivul de reggae-ska format din zece persoane sustinand unul din concertele de top ale editiei din 2010.

Din Germania mai soseste la Peninsula selectionata internationala immigrantski raggamuffin - Rotfront. Trupa, formata din imigranti si inspirata din viata lor, a ales sa savureze armonia convietuirii dintre etnii, devenind, in scurt timp de la infiintare, sufletul petrecerilor din cluburile berlineze, datorita muzicii live energizante pe care o produc.

O trupa cult a underground-ului international - New Model Army - va fi invitata la Peninsula anul acesta. Britanicii se numara, inca din 1980, printre cele mai interesante formatii, deoarece, desi se incadreaza uneori la punk modern, de multe ori, piesele lor surclaseaza vreun stil anume.

Detalii despre a zecea editie a Festivalului Peninsula puteti gasi pe pagina oficiala www.peninsula.ro, precum si pe pagina de Facebook a evenimentului.