Recomandarile HotNews.ro pentru weekendul aceasta: Festivalul Turcesc, expozitia Open Closed - obiectele si povestea lor, Conferintele TNB (Acad. Solomon Marcus: Nevoia de spectacol), Noaptea Muzeelor, Festivalul Club A, Targul National al Cartii de Poezie, Saptamana Internationala a Muzicii Noi, "masterclass"-uri in cadrul Festivalului Celibidache 100, Salonul National de Fotografie Turistica, concerte Agathodaimon, Paul Young, Sarmalele Reci (lansare album), spectacol Yair Dalal, Erez Monk si Trei Parale.

Noaptea MuzeelorFoto: Agerpres

Pana pe 20 mai se va afla in Romania Norman Manea, unul dintre cei mai apreciati prozatori si eseisti romani.

In perioada 15-19 mai se desfasoara, la Universitatea Nationala de Muzica, un Masterclass Muzica de Camera (profesor: Helmut Nicolai).

In perioada 16-20 mai se desfasoara, la Universitatea Nationala de Muzica, un Masterclass Contrabas (profesor: Dorin Marc).

In perioada 17-20 mai se desfasoara, la Universitatea Nationala de Muzica, un Masterclass Flaut (profesor: Martin Kofler).

In perioada 17-26 mai, in Pasajul Universitatii, se desfasoara a XV-a editie a Salonului National de Fotografie Turistica.

Pe 18 si 19 mai se desfasoara Targul National al Cartii de Poezie.

In perioada 18-19 mai se desfasoara, in Parcul Herastrau, La Roata Mare (Intrarea prin Soseaua Nordului), intre orele 10-20, Festivalul Turcesc.

In perioada 18-20 mai se desfasoara Festivalul Club A.

In perioada 19-20 mai se desfasoara Targul 10 mesteri - 10 ateliere, in intervalul 10.00-18.00, la Muzeul Taranului Roman.

In perioada 19-20 mai se desfasoara ArtFair (in Noaptea alba a Muzeelor) la Green Hours, Calea Victoriei 120.

In perioada 19-27 mai se desfasoara Saptamana Internationala a Muzicii Noi.

Pana pe 27 mai puteti vizita expozitia Arta cositorului in colectiile Muzeului National de Arta al Romaniei.

Pana pe 27 mai se desfasoara, la Libraria Carturesti, o serie de Ateliere de ilustratie de carte. Cu mic, cu mare in lumea lui Caragiale (pentru copii intre 6 si 13 ani).

Pana pe 28 mai puteti vizita, la Libraria engleza Anthony Frost (Calea Victoriei 45), expozitia de fotografie urbana La fata locului. Bucuresti. Cotidian si efemer in 48 de pasi.

Pana pe 3 iunie, la Sala Irina Nicolau a Muzeului Taranului, poate fi vizitata expozitia Muzeul Copilariei - Lumea mica a celui mic.

Pana pe 9 iunie se desfasoara Festivalul "Luna Bucurestilor" 2012. In aceasta perioada puteti vedea, in cadrul evenimentului, o Expozitie de carti si afise din interbelic (in Sala de protocol a Cercului Militar National).

Pana pe 10 iunie puteti vizita, la Palatul Sutu, intre orele 10-18:00 (luni inchis), expozitia Instrumente medievale de tortura.

Pana pe 7 iulie se desfasoara editia I a Festivalului "Sergiu Celibidache 100".

Pana pe 30 septembrie se desfasoara Stagiunea Muzicala Estivala. Pe 5 mai concerteaza Angely's, iar pe 6 mai - Trompeten Echo (11-13, Gradina Cismigiu).

Vineri, 18 mai

Sambata, 19 mai

Duminica, 20 mai