Programat pentru perioada 19-21 iulie, la Marina Park din Vama Veche, Festivalul International Freedom Jazz aduce in publicului nume importante ale jazzului mondial: Billy Cobham, Boo Boo Davis, Jonny & Mozes Rosenberg (Django Reinhardt), Blood, Sweat & Tears (formatie din care au facut parte, din 1967 pana in prezent, aproximativ 150 de instrumentisti), Sergio Mendes & Brasil 2012 (nominalizat la Oscar, a colaborat si cu Black Eyed Peas), Nights of Jazz Guitars featuring Larry Coryell si Philip Catherine.

Freedom Jazz FestivalFoto: freedomjazzfestival.ro

In cadrul evenimentului, Marius Mihalache va prezenta proiectul "I like Romania" - o creatie etno-jazz-clubbing, bazata pe filonul muzical romanesc, tratat intr-o viziune moderna, cu influente din jazz-ul contemporan, pe ritmuri de clubbing.

Freedom Jazz Festival la Vama Veche - invitatii din strainatate:

Ziua 1 (19 iulie)

  • Billy Cobham (SUA) - fusion
  • Boo Boo Davis (SUA) - harmonica blues
  • Johnny & Mozes Rosenberg (Olanda) - jazz manouche

Ziua 2 (20 iulie)

  • Sergio Mendez & His Great Orchestra (Brazilia / SUA) - latin-jazz, samba, bossa nova
  • Blood, Sweat & Tears (SUA) - rock-jazz

Ziua 3 (21 iulie)

  • Nights Of Jazz Guitars feat. Larry Corryel (SUA), guest Philip Catherine (Franta) - contemporary jazz

Freedom Jazz Festival la Vama Veche - invitatii din Romania:

  • Jazzapela - vocal group jazzy
  • Marius Popp Quartet - hardbop & contemporary jazz
  • Marcian Petrescu & Trenul de noapte - harmonica blues
  • Marius Mihalache - "I like Romania" - chill out & lounge jazz
  • Mike Godoroja & Blue Spirit - alternative blues
  • Romanian Power Trio - Mihalache-Tandarica-Horja - etno & fusion jazz

Biletele pentru Festivalul International Freedom Jazz la Vama Veche vor fi puse in vanzare incepand cu 31 mai, prin Eventim: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas, Carturesti si online pe www.eventim.ro. Primele 1000 de tichete fiind distribuite la preturi promotionale - 35 lei /zi, 75 lei/pachet 3 zile. Eveniment organizat de Fundatia Bravo.

Detalii pe site-ul oficial Freedom Jazz Festival.

Boo Boo Davis (SUA)

Despre Boo Boo Davis se spune ca a adus in zilele noastre gustul original al blues-ului.

Apreciat in toata lumea (si mai ales in State) pentru misiunea asumata de a pastra vie traditia blues-ului original, Boo Boo Davis este o prezenta nelipsita de la marile evenimente de gen - artistul sustine turnee europene de cel putin doua ori pe an, a fost invitat de onoare la Pocono Blues Festival, unul dintre cele mai mari festivaluri de blues din SUA si a cantat live pentru CBC Radio One Canada, ca urmare a cererii publicului. Artistul a concertat in 2009 si in Bucuresti.

Discografie Boo Boo Davis: East St Louis (2001), Can Man (2002), The Snake (2004), Drew, Mississippi (2006), Name Of The Game (2008), Ain't Gotta Dime (2009), Undercover Blues (2011).

Citeste mai multe pe site-ul oficial al lui Boo Boo Davis.

Blood, Sweat & Tears

Blood, Sweat & Tears ("BS&T") s-a infiintat in 1967, in New York. Inca de la infiintare, trupa a abordat o multitudine de stiluri muzicale, dar este cunoscuta mai ales datorita amestecului de rock, blues, pop, improvizatie jazz (din combinarea acestor stiluri s-a nascut jazz-rock-ul). In cadrul formatiei au cantat, de-a lungul anilor, aproape 150 de membri.

Citeste mai multe despre Blood, Sweat & Tears pe site-ul oficial al trupei si pe pagina de myspace.

Night Of Jazz Guitars

Helmut Kagerer, Paulo Morello, Andreas Dombert si Larry Coryell sunt "patru muschetari" ai jazzului, virtuozi ai instrumentelor cu coarde. Alaturi de invitatul lor, francezul Philip Catherine (care a cantat in legendarul grup Focus), ei vor prezenta in fata vamaiotilor, pe 21 iulie, proiectul Night Of Jazz Guitars.

Detalii despre Night Of Jazz Guitars pe site-ul oficial.

Billy Cobham

Nascut in Panama, William C. Cobhama este baterist de jazz si compozitor. A cantat in anii '70 cu Miles Davis si apoi cu Mahavishnu Orchestra. A fost numit "cel mai bun baterist de fusion". Cele mai cunoscute piese ale sale sunt "Spectrum" si "Crosswinds".

Mai multe despre Billy Cobham gasiti pe site-ul oficial.

Sergio Mendes and Orchestra

Sergio Santos Mendes este un muzician brazilian. A lansat aproape 40 de albume si canta o combinatie de bossa nova, jazz si funk. A fost nominalizat la Oscar pentru Best Original Song in 2012 (pentru melodia "Real In Rio", de pe soundtrackul filmului Rio).

A colaborat de-a lungul anilor cu multi artisti, dar si cu formatia Black Eyed Peas, alaturi de care a reinregistrat o versiune a hitului "Mas Que Nada".

Citeste mai multe despre Sergio Mendes pe pagina lui de myspace.