Confirmari la Festivalul Peninsula 2012: N.O.H.A., Netsky, Suie Paparude, Trooper, Mike Godoroja and the Blue Spirit, Alvin Es a Mokusok, Votska, Dirtyphonics, Vita de Vie, Electric Fence, Republic, Kistehen si LB 27 vor concerta intre 23 si 26 august, pe malul Muresului, in vecinatatea Complexului de Agrement Weekend din Targu Mures, informeaza organizatorii.

afis Peninsula Festival 2012Foto: Peninsula Festival

Invitatul special drum and bass va fi sambata, 25 august, belgianul Boris Daenen, aka Netsky. Primul sau album (de liquid drum and bass) l-a propulsat direct in primul plan al petrecerilor electronice, iar in toamna acestui an belgianul de doar 23 de ani tine sa ridice stacheta si sa lanseze un album de drum and bass si elemente de electro-house si dubstep, alaturi de cateva instrumente live.

Cea mai buna echipa N.O.H.A. - asa descrie presa de specialitate actuala componenta a Noise Of Human Art, un proiect muzical ambitios construit de Philip Noha in urma cu aproape 20 de ani si care amesteca drum and bass-ul si influentele culturale ale membrilor sai care provin din intreaga lume. NOHA, avand-o la voce pe Camila de Oliveira, va canta pe 25 august.

Suie Paparude (adica Dobrica, Michi si Bean) vor fi headlinerii zilei de sambata in arena muzicii electronice, petrecerea urmand sa inceapa de la ora 1 noaptea.

Baietii de la Trooper vor urca duminica, 26 august, pe scena mare, cu doar cateva ore inainte de trupa Children of Bodom. Cea mai recenta aparitie discografica - Voodoo - a fost sarbatorita cu 12 concerte de succes in Romania.

Din zona blues-ului vor veni maestrul Mike Godoroja si the Blue Spirit, care aduc anul acesta la Peninsula un un nou material discografic.

Din Ungaria vor concerta la Peninsula 2012 punk-rockerii de la Alvin Es a Mokusok, sambata, 25 august, iar targumuresenii de la Votska vor demonstra duminica, 26 august, cu ce au impresionat juriul si publicul concursului national de talente Mediabefuto.

Tot din Ungaria vin si legendarii Republic (care vor concerta pe scena mare in prima zi de festival), inconfundabilii Kistehen (programati pe 24 august) si cea mai cunoscuta trupa de reggae din Ungaria, LB 27, care va canta tot pe 24 august.

Francezii Dirtyphonics, adica Charly, Thomas, Pho si Pitchin s-au adunat in 2006 sa pompeze sange proaspat in drum and bass. Petrecerile lor sunt un aliaj de muzica electronica antrenanta si atmosfera concertelor rock, iar ca producatori sunt adevarate talente: cei mai proeminenti DJ de dnd si dubstep folosesc melodiile lor la platane, iar staruri precum Skrillex, Crystal Method sau Nero colaboreaza cu ei la remixuri.

Vita de Vie implineste 15 ani, prilej cu care trupa a declarat 2012 ca fiind anul lor festiv.

Inceput ca un demers menit sa demonstreze ca muzica si geografia sunt chestiuni distincte si incompatibile, Electric Fence este o poveste care inca se scrie, iar muzica lor este o calatorie multidimensionala in jurul pamantului.

Biletele pentru Peninsula 2012 au fost puse in vanzare in reteaua de magazine Eventim si pe www.eventim.ro. Pana pe 1 august costul unui abonament este de 100 de lei si a unui bilet de o zi 40 de lei, iar dupa aceasta data, respectiv in timpul desfasurarii evenimentului, tichetul valabil 4 zile va costa 150 de lei, iar cel de o zi - 60 de lei.

Festivalul Peninsula 2012 va avea loc intre 23 si 26 august pe malul Muresului, in vecinatatea Complexului de Agrement Weekend din Targu Mures.